Home Informaţii la zi ROMFRACHT – o firmă la cel mai înalt nivel
ROMFRACHT – o firmă la cel mai înalt nivel

ROMFRACHT – o firmă la cel mai înalt nivel

0

Romfracht este una dintre rarele firme cu capital 100% românesc care participă la marile expoziții europene și se extind în afara țării. Participarea în cadrul celei mai mari expoziții europene din acest an de utilaje și tehnologii pentru construcții, INTERMAT 2018, a fost una benefică, directorul departament fibre&betoane Romfracht, oferindu-ne cu această ocazie și un interviu în exclusivitate.

Compania Romfracht este cunoscută în România, în anul 1996, președintele firmei, Vladimir Mitroi, începând activitatea de expediții internaționale de marfă. Deși cu un început modest, datorită managementului eficient și a orientării către client a echipei operaționale, firma își dezvoltă și diversifică gama de servicii prin adăugarea unui nou domeniu de activitate în sfera de import-export.

Anul 2007 reprezintă intrarea companiei pe un nou segment de piață, prin comercializarea fibrelor de oțel și de polipropilenă pentru ranforsarea betonului. Datorită rezultatelor bune obținute în acest sector, în anul 2011 inaugurează prima linie de producție proprie. Tot atunci, este lansată și divizia de produse enzimatice.

În prezent, Romfracht este cel mai important producător de fibre metalice din România, cu o capacitate de 2.800 de tone lunar. În anul 2012 este lansat RomFribremix, un compus revoluționar pe piața din România, ce cuprinde fibre metalice și fibre de polipropilenă. Acesta reprezintă  o alternativă mai ușor de utilizat pentru ranforsarea betonului.

Situat într-o zonă industrială ușor accesibilă din București, sediul se întinde pe nu mai puțin de 24.000 mp de teren, dintre care 8.300 sunt construiți. Clădirea principală de birouri are 1.600 mp, la care se adaugă depozite de logistică, birouri secundare și fabrici care se întind pe aproape 7.000 mp. Depozitele sunt prevăzute cu rampe de încărcare și rafturi pentru depozitarea pe verticală a mărfurilor paletizate. Capacitatea de stocare pe rafturi este de 1.200 de paleți. În prezent, echipa Romfracht numără peste 125 de angajați, dintre care 45 se ocupă de fabrica de fibre metalice si polipropilene, iar restul activează în celelalte ramuri de activitate ale companiei.

Utilaje&Construcții: Deși Intermat Paris este o expoziție internațională importantă, piața tehnologiilor în domeniul construcțiilor din România a fost reprezentată doar de firma Romfracht. A fost cu adevărat INTERMAT o oportunitate pentru dvs.?

Florin Florian: Suntem o companie dinamică, permanent dornici de a deschide noi piețe și, de ce nu, de a lansa noi produse în domeniul armării disperse a betoanelor cu fibre metalice sau fibre din polipropilenă. Prezența noastră la INTERMAT a reprezentat o bună oportunitate, pe lângă discuțiile cu noi și potențiali clienți, am consolidat relațiile și cu partenerii existenți. Este o bucurie atunci când standul firmei este vizitat de către colaboratorii din întreaga lume, mai ales într-un timp atât de scurt.

Utilaje&Construcții: Standul Romfracht a fost unul generos, inclusiv prezentarea video pe un ecran de mari dimensiuni fiind impresionantă, multe firme prezente la eveniment, cu renume mondial, neavând o astfel de organizare. Ce produse si servicii ați prezentat la INTERMAT 2018?

Florin Florian: Suntem deja un nume pe piața internațională, avem colaboratori și parteneri în toată lumea, câteva motive care ne-au făcut să arătăm că avem puterea necesară de a fi competitivi în piață. După cum ați observat, la stand, pe monitorul gigant, rula un film cu prezentarea fabricii noastre. Pentru noi este important să facem cunoscut faptul că suntem producători, că suntem sustenabili, cu produse competitive pe piață, și că cea mai importantă calitate este seriozitatea de care dăm dovada în relațiile comerciale.

Utilaje&Construcții:  Este piața din Franța interesantă pentru Romfracht? Care sunt primele semnale după participarea la INTERMAT?

Florin Florian: Eu consider piața franceză ca fiind interesantă, iar atenția noastră se îndreaptă și asupra zonelor francofone, care acum au o dezvoltare economică impresionantă. Faptul ca suntem activi și că ne aflăm în permanență în contact cu ce este nou în domeniu ne asigură că oferim produse cu eficiență deosebită, atât din punct de vedere constructiv, cât și economic. Suntem atenți la nevoile constructorilor și venim cu întregul know how necesar pentru realizarea proiectelor.