Informaţii la ziNewsOnlineslideUtilaje de cariera si minerit

Sandvik, gamă completă de stații de concasare-sortare

Sandvik este unul dintre principalii producători mondiali de utilaje, echipamente și soluții complete de concasare și sortare, cunoscut de către constructorii din lumea întreagă. Soluțiile sale la cheie, respectiv stațiile complete de lucru, sunt personalizate în funcție de cerințele fiecărui producător de sorturi minerale. Inginerii Sandvik  analizează cu atenție cerințele de randament și situația pe teren pentru fiecare proiect în parte, propunând soluțiile cele mai eficiente ca și costuri, fiabilitate, și care să acopere cerințele de productivitate și calitate ale viitorilor parteneri.

În România, echipa de ingineri de la Sandvik lucrează atât cu cele mai mari firme specializate în construcția de drumuri dar și cu societăți care încep pentru prima dată o activitate în domeniul extragerii și prelucrării rocilor pentru construcții. Soluțiile oferite acoperă integral cele mai exigențe cerințe, de la garantarea calității sorturilor prelucrate și până la prezervarea mediului ambiant.

Concasoarele cu con Sandvik – performanță ridicată, cost total scăzut

Concasoarele cu con Sandvik reprezintă o alegere excelentă pentru aplicațiile secundare, terțiare, cuaternare și de concasare a agregatelor. Toate utilajele din această clasă sunt echipate cu sistemul hidraulic Hydroset™, care oferă funcții speciale de siguranță și de reglare a caracteristicilor de lucru. Sistemul de automatizare dezvoltat de Sandvik oferă un management al performanței în timp real, permițând utilizatorului să monitorizeze permanent și să optimizeze performanța și productivitatea concasorului.

Concasoarele cu con Sandvik sunt recomandate pentru o gamă largă de aplicații din domeniul exploatării în cariere și minerit. Produsele finite pentru cariere includ agregate destinate obținerii betonului și asfaltului. Seria de concasoare cu con CS și CH combină performanțele ridicate cu un cost total de exploatare scăzut.

Concasoarele cu con staționare seriile 400 și 600

Concasoarele cu con CS și CH din seriile 400 și 600 includ 8 modele, cu o capacitate de prelucrare cuprinsă între 23 și 135 t/h, modelul CH420 și până la 908 t/h și 622 mm dimensiunea de alimentare pentru cel mai mare model, CS660. Sistemul de automatizare a concasorului, dezvoltat de către Sandvik, oferă un management al performanței în timp real, permițând monitorizarea și optimizarea performanțelor și productivității sale.

Concasoarele cu con staționare seria 800 i

Una din seriile emblematice ale producătorului mondial Sandvik, seria 800 i include nu mai puțin de 8 modele, utilizatorul putând alege exact concasorul cu con necesar liniei sale de producție, de la cel mai mic, CH830i, cu o capacitate cuprinsă între 61 și 283 t/h și până la modelul de mare productivitate CH890i.

Concasoarele cu con din seria 800i sunt avansate din punct de vedere tehnologic, concepute pentru aplicații de concasare în mine sau cariere de mari dimensiuni. Acestea sunt prevăzute cu diferite tipuri de funcții de siguranță și lucru, precum sistemul Hydroset ce permite trecerea materialelor de dimensiuni mari fără a afecta echipamentul de lucru.

De asemenea, sistemul ACS (Automation & Connectivity Systems) permite adaptarea automată a concasorului la diferite condiții de alimentare, garantând astfel performanțe de lucru maxime 24 de ore din 24.

Sistemul hidraulic este prevăzut cu o supapă electrică de descărcare ce protejează concasorul împotriva vârfurilor de presiune nedorite, îmbunătățind considerabil performanța și fiabilitatea acestuia.

Concasoarele cu fălci staționare seria CJ

Special concepute pentru a oferi o productivitate mare și a prelucra roci de mari dimensiuni, concasoarele cu fălci seria CJ sunt proiectate pentru a fi utilizate la concasarea primară. Acestea sunt ușor de montat și de pus în funcțiune, fiind configurate de tip plug-and-play. Fiecare concasor este echipat cu buncăr de alimentare transmisie și șasiu de bază cu sistem de protecție a curelei trapezoidale.

Gama include 7 modele, de la cel mai mic, CJ211 cu o gură de alimentare de 1.100 x 700 mm și motor de 90 kW și până la modelul de putere CJ815 cu o capacitate cuprinsă între 480 și 1.160 t/h, dimensiuni de alimentare de 1.500 x 1.300 mm și un motor de 200 kW.

Concasoarele staționare cu impact cu ax orizontal (HSI) seria 700

Sunt perfecte pentru concasarea primară, cu dimensiuni de alimentare de până la 900 mm, precum și secundară, pentru industria calcarului, a reciclării sau obținerea cimentului. Acestea pot asigura dimensiunile de material în numai 2 etape de concasare, în loc de 3, ceea ce duce la timpi de funcționare mai mari și un cost de utilizare mai mic.

Toate concasoarele din această serie sunt construite modular, ceea ce înseamnă că pot fi comandate și expediate foarte rapid, utilizatorul putând schimba între modul de concasare primară și secundară într-un interval de timp foarte scurt.

Cele 6 modele sunt configurate pentru orice tip de aplicație, de la cele ce necesită o productivitate mai mică de 150 t/h (CI712 HSI) și până la modelul CI731 HSI, cu o masă proprie de 27.750 kg, o deschidere a gurii de alimentare de 1000 mmm și o capacitate de material concasat ce poate varia între 400 și 700 t/h.

Concasoarele staționare cu impact cu ax vertical (VSI) seria 200

Concasoarele cu impact cu ax verical VSI sunt proiectate pentru a asigura o capacitate mai mare de lucru și un consum mai mic de energie. Tehnologia de concasare „rock on rock” utilizată de acestea  oferă câteva avantaje majore: dimensiunea și forma materialului concasat este constantă iar rata de contaminare cu alt tip de materiale este extrem de scăzută.

Sunt recomandate pentru o utilizare intensă în domeniul mineritului, a prelucrării pietrei din cariere  sau a agregatelor, acolo unde este necesară obținerea unui nisip fabricat de înaltă calitate și a unor agregate de clasă premium. Materialul rezultat poate fi utilizat la construcția barajelor, domenii ce necesită reciclarea unei game largi de materiale, cum ar fi beton, zgură sau sticlă sau fabrici specializate care în procesul de producție includ concasarea unor materiale extrem de abrazive și cu valoare ridicată.

Cele 6 modele disponibile în cadrul seriei de compactoare cu impact vertical VSI 200  acoperă o plajă mare de activități și capacități de prelucrare, de la 10 – 50 t/h, modelul CV215 și până la 445 – 600 t/h, modelul CV229.

Concasoarele giratorii staționare seria CG800i

Concasoarele Sandvik CG800i sunt construite pentru a fi robuste, fiabile și eficiente, ușor de întreținut și reparat, timpii de staționare fiind cu până la 30% mai mici comparativ cu concasoarele concurente.

Printre caracteristicile constructive importante se numără axul principal, realizat dintr-o singură bucată, proiectat pentru a rezista la orice sarcină, precum și carcasa ranforsată, preparată pentru a lucra pe șantiere dificile.

Rulmentul de mare diametru cu bile casetat și complet izolat față de mediul exterior oferă o durată de viață de cel puțin 5 ori mai mare decât cea a modelelor anterioare.

Sistemul de automatizare integrat optimizează performanțele concasorului, fără a-l supraîncărca, utilizatorul putând obține un randament maxim pe durate lungi de timp. De asemenea, acesta reglează automat setările concasorului pentru a compensa gradul de uzură al camerei de concasare, și astfel garantând o dimensiunea constantă a sortului final.

Cele 4 modele din seria CG800i, cu o masă proprie cuprinsă între 128 și 500 tone, oferă o capacitate de producție de material concasat ce poate varia de la 1.200 – 2.700 t/h (modelul CG810i) și până la 3.800 – 8.250 t/h pentru modelul CG850i.

Similare

1 din 916