Home Constructii Soluţii BKT pentru sectorul minier
Soluţii BKT pentru sectorul minier

Soluţii BKT pentru sectorul minier

0

Având suprafeţe stâncoase şi denivelate, precum şi un teren accidentat, minele reprezintă o adevărată provocare pentru maşinile care operează în acest sector şi mai ales pentru anvelopele montate pe acestea.

Prin urmare, este esenţial ca operatorii să se poată baza pe produse rezistente şi fiabile, care pot rezista la tăieturi şi rupturi. Aceasta garantează un ciclu de viaţă prelungit al produsului, oferind în acelaşi timp tracţiune şi stabilitate. Înlocuirea unei anvelope din cauza deteriorării sau a altor probleme ar însemna nu numai investiţii noi, ci ar avea şi un impact asupra productivităţii.

De aceea, BKT a dorit să acorde o atenţie deosebită dezvoltării anvelopelor adecvate pentru acest tip de aplicaţie, studiindu-le în detaliu.

Contribuţia BKT la sectorul minier: gama de anvelope EARTHMAX

Anvelopele din gama EARTHMAX de la BKT sunt realizate special pentru cele mai dificile operaţiuni. Este o gamă largă de soluţii radiale concepute pentru a facilita cea mai bună distribuţie posibilă a sarcinii la sol pentru autobasculante, încărcătoare frontale, buldozere şi autogredere.

Toate anvelopele EARTHMAX se disting prin structura All Steel, care oferă rezistenţă carcasei şi astfel protecţie împotriva impacturilor. Acestea sunt caracteristici esenţiale atunci când apar anumite obstacole la sol care ar putea expune anvelopa la riscuri serioase de perforare sau de deteriorare a carcasei.

În special, această gamă include trei modele care, datorită dimensiunilor lor mari, sunt deosebit de potrivite pentru operaţiunile miniere în cele mai dificile condiţii.

EARTHMAX SR 46 este montată pe basculante rigide care operează în medii stâncoase, cum ar fi minele. Concepută special pentru a transporta sarcini grele, această anvelopă garantează un nivel ridicat de rezistenţă la tăiere datorită carcasei sale cu un talon din oţel. Datorită designului specific al benzii de rulare cu blocuri şi caneluri pe circumferinţă, garantează deteriorarea redusă a suprafeţei produsului şi performanţe îmbunătăţite la curbări.

 

EARTHMAX SR 45 este, de asemenea, proiectat pentru basculante rigide şi are un design specific de blocuri şi o bandă de rulare mai profundă, care garantează produsului un ciclu de viaţă extins.

 

 

 

 

EARTHMAX SR 53, cu clasificarea L-5, a fost realizată special pentru încărcătoare care operează în condiţii grele de lucru. Banda de rulare este formată dintr-un compus care este deosebit de rezistent la tăieturi. În plus, este concepută pentru a oferi proprietăţi extraordinare de autocurăţare, care facilitează eliminarea pietrelor şi a altor corpuri străine.

Anvelope gigant

Ca răspuns la cererea pieţei, BKT a lansat o versiune gigantică a EARTHMAX SR 46 pentru autobasculante rigide care funcţionează la mine, baraje şi şantiere mari. Această soluţie este disponibilă în cea mai mare dimensiune pe care BKT a realizat-o vreodată: 33.00 R 51. Cu un diametru de peste trei metri, această anvelopă cântăreşte 2.400 kg.

Adăugarea unei noi dimensiuni Giant este o alegere strategică pentru BKT, deoarece face posibilă satisfacerea nevoilor dictate de noile tendinţe din sector.

Accesați camera de presă BKT: www.bkt-tires.com/ww/en/press-room

 

tags: