Dezvoltare durabilaInformaţii la ziNewsOnlineslidesusUpdateUtilitati publice

Soluţii municipale – Autogunoiera de 16 mc by CTE Solution

Modalitatea de gestiune a serviciilor de utilități publice se stabilește în baza unui studiu de oportunitate, în funcție de natura și starea serviciului, de necesitatea asigurării celui mai bun raport preț/calitate, de interesele actuale și de perspectivă ale unităților administrativ-teritoriale, precum și de mărimea și complexitatea sistemelor de utilități publice.

Plecând de la necesitatea administrațiilor municipale și transpunând resursele informaționale ale unor legături strânse și de lungă durată cu partenerii societății CTE Solution, specialiștii acesteia au creat o soluție rapidă, extrem de facilă și foarte bine echilibrată din punctul de vedere al raportului dintre calitate și preț.

Aplicație practică de colectare a deșeurilor

Pentru a ajuta administrațiile municipale să facă cea mai bună alegere atunci când se studiază soluțiile de gestionare a deșeurilor, specialiștii CTE Solution au dezvoltat soluția informațională printr-o aplicație practică.

Astfel, au propus o soluție bazată pe șasiul unui camion Renault de 18 tone, cu o suprastructură de gunoieră de 16 mc, capabilă de colectarea deșeurilor din centrele orașelor, zonele suburbane sau industriale. Asamblul camion-suprastructură specializată a fost special conceput pentru acest tip de sarcini, combinând astfel o sarcină utilă ridicată cu o manevrabilitate excelentă, o vizibilitate deosebită, precum și o capacitate mare de încărcare.

Ca un plus al acestei soluții municipale specializate, se pot enumera câteva facilități extrem de importante, precum: simplitatea operațională, mentenanță și costuri operaționale extrem de scăzute și potrivite fiecărui buget administrativ în parte.

O echipare competitivă

Suprastructura colectoare este construită cu podea și pereți laterali confecționați din oțel special cu rezistență mare la uzură, încărcarea făcându-se prin spate. Cuva de încărcare de capacitate mare (1,5 mc), rata de compactare variabilă, între 3 :1 și  6 :1, în functie de deșeul compactat, și compactarea prin translație sunt doar câteva dintre elementele competitive și extrem de necesare pentru o colectare conform standardelor în vigoare la nivel de municipalitate.

Diferențele față de alte produse de pe piață

Sistemul de cântărire recipienți dinamic și static, cu identificare RF-ID on board

Acest sistem de cântărire este destinat managementului deșeurilor, fiind montat pe liftul gunoierei, fiind un sistem dinamic, sau între șasiul autogunoierei și suprastructură, adăugând astfel un plus de valoare procesului de colectare, printr-o cântărire precisă și rapidă direct de la panoul de comandă din cabina șoferului. Acesta este special conceput pentru recunoașterea pubelelor cu sistem de tip transponder (doar citire), inițializate cu un cod unic.

Operatia de citire se face cu ajutorul unui UHF transponder și este dotată cu un senzor acustic și indicator de culoare. Sistemul interzice citirea transponderelor care nu aparțin codurilor clienților, interzice citirile multiple, chiar accidentale ale aceluiași transponder. Repetările pot fi astfel efectuate doar dacă sunt solicitate de operator prin inserarea unei cauze bine definite. Sistemul înregistrează datele de citire pe un card flash intern capabil să stocheze 100.000 de citiri. Datele sistemului de identificare și datele GPS sunt combinate pe un singur șir încărcat de sistemul GPS, care îl trimite către server.

Sistemul de cântărie dinamic, care permite aplicarea sistemului „plătești cât arunci„ se montează pe lift, între mecanismul de ridicare și mecanismul de prindere al containerului. Acesta măsoară greutatea containerului înainte și după golire, deducând greutatea netă descărcată în autogunoieră. Calculatorul instalat la bordul autogunoierei actualizează automat lista de cântăriri cu datele containerului, greutatea acestuia, greutatea totală colectată, traseul efectuat șamd.

Echipa CTE Solution vine în întâmpinare cererilor din piața românească cu un stoc permanent de gunoiere de 7-16 mc, autospeciale hook-lift și skip-loader, remorci pentru transport containere,  sau cu disponibilitatea de producție a unor soluții personalizate, după specificațiile clienților.

Similare

1 din 927