Informaţii la ziNewsOnlineslideUtilaje pentru construcţiiUtilitati publice

TAKEUCHI prezintă excavatorul compact Short Tail-Swing TB325R Seria 3

Takeuchi, lider mondial în proiectarea și construcția de MINI și MIDI EXCAVATOARE compacte, a lansat în a doua jumătate a anului 2021, în ciuda pandemiei, mini-excavatorul hidraulic TB325R. Acesta face parte din noua serie 300, serie ce aduce pe piața internațională un nou standard în domeniu, datorită tehnologiilor inovative încorporate. Noul model oferă numeroase îmbunătățiri și un confort superior pentru operator în timpul lucrului, toate acestea regăsindu-se în dotarea standard, reprezentând de altfel o caracteristică generală a noii serii 300.

Mini-excavatorul Takeuchi TB325R este recomandat în special pentru a lucra pe șantierele cu spații de manevră  înguste, datorită designului său special, cu o rază de rotire a părții posterioare de doar 825 mm, datorate în mare parte contragreutății care este montată spre interior, mai aproape de axa de rotire, ceea ce oferă și o stabilitate mult mai bună a întregului utilaj în timpul lucrului.

Cu o greutate operațională de 2.440 kg, o rază de acțiune a brațului măsurată la orizontală de 4.350 mm, o adâncime de săpare de 2.290 mm și o forță de rupere măsurată la nivelul dinților cupei de 19,3 kN, acest utilaj asigură totdeauna o productivitate foarte bună, indiferent de tipul șantierului și de constrângerile datorate spațiului de manevră.

Pentru a acoperi toate necesitățile practice de lucru, mini-excavatorul TB325R este livrat către clientul final cu patru circuite hidraulice auxiliare, acestea permițând folosirea de numeroase echipamente specializate, plecând de la placa de cuplare rapidă hidraulică, ce permite cuplarea-decuplarea rapidă a cupelor din cabina operatorului, continuând cu sistemul hidraulic de înclinare laterală Powertilt, utilizarea unui ciocan hidraulic sau a unei foreze de gropi în sol organic, și terminând cu echipamente precum cupe graifer cu rotire la 360 grade, sau alte atașamente speciale.

Propulsia mini-excavatorului este asigurata de un motor diesel YANMAR STAGE V de 16,5kW, in conformitate cu ultimele cerinte privind normele de nepoluare in Europa.

Printre noile caracteristici ale modelului TB325R se poate remarca o cabină nouă, echipata cu radio cu bluetooth operatorul beneficiind de o serie de sisteme de comandă a acționării hidraulice extrem de precise, un interior complet reproiectat în stil auto, un ecran de 3,5 inchi pe care sunt afișate principalele informații legate de funcționarea utilajului, precum și o bandă de comutatoare situate pe partea centrală. Aceste noutăți oferă operatorului un confort și o vizibilitate unică pentru un utilaj de aceste dimensiuni, având un efect direct asupra creșterii productivității, a performanțelor de lucru și fiabilității sistemelor.

Senilele sunt din cauciuc, dar se pot inlocui fara probleme cu unele din otel, in functie de aplicatie.

„Takeuchi este încântat să lanseze modelul TB325R și astfel să continue extinderea gamei noastre de utilaje ce fac parte din seria 300”, a spus Toshiya Takeuchi, președintele grupului. „Suntem mândri să continuăm istoria noastră care confirmă fidelitatea față de clienții noștri și față de industrie, iar adăugarea acestui nou excavator cu talie scurtă împinge dezvoltarea noastră tehnologică mai departe.”

Takeuchi este un producător japonez certificat ISO 9001, acesta livrând pe întreg mapamondul linii extinse de încărcătoare compacte pe șenile și excavatoare compacte. Fondată în 1963, compania Takeuchi a deschis prin inovația sa tehnologică calea în dezvoltarea unor noi utilaje, lansând, de exemplu, primul excavator compact din lume în 1971. În anul 1986, Takeuchi a dezvoltat și lansat primul încărcător compact pe șenile din cauciuc, special proiectat pentru a lucra pe teren accidentat, o altă premieră mondială. Aceste două produse au transformat piața globală a utilajelor de construcții.

Similare

1 din 929