Home Informaţii la zi Un nou utilaj de înaltă productivitate: Komatsu WA900-8
Un nou utilaj de înaltă productivitate: Komatsu WA900-8

Un nou utilaj de înaltă productivitate: Komatsu WA900-8

0

Komatsu Europe International N.V. a anunțat lansarea noului încărcător cu roți WA900-8.

Proiectat pentru a oferi operatorului un mod de lucru eficient și confortabil, Komatsu WA900-8 oferă numeroase avantaje utilizatorilor. După lansarea din luna octombrie a anului trecut a încărcătorului pe pneuri Komatsu WA 475-10, impresionant prin performanțele sale dar și noile tehnologii destinate creșterii eficienței sale în timpul lucrului, producătorul japonez a revenit cu un nou utilaj, de această data de capacitate mare. Acesta, înglobează deja o serie de funcții prezentate în premieră anul trecut, precum și altele noi, devenind în acest moment cel mai eficient încărcător pe pneuri din clasa sa.

Sistemele automate de comandă și control, precum cel de control al sistemului de  transmitere a mișcării spre roți – Modulation Clutch, de control al tracțiunii în funcție de suprafață și încărcare -Variable Traction Control sau de reglare a consumului de combustibil în funcție de încărcarea de lucru-Auto Kick Down reprezintă numai câteva dintre tehnologiile Komatsu care asigură proprietarului un cost redus de operare și câștiguri substanțial mai mari, comparativ cu alte utilaje similare.

Productivitatea se măsoară în cifre

În combinație cu o cupă extra-mare de 14,5 mc, încărcătorul frontal pe pneuri Komatsu WA900-8 oferă cea mai mare productivitate din clasa sa, împreună cu o economie de carburant de până la 17%.

Dar, deoarece pentru producătorul japonez siguranța a fost dintotdeauna pe primul plan, noul încărcător  Komatsu WA900-8 rescrie regulile de stabilitate, oferind operatorului un mediu de lucru sigur și confortabil. Cu o greutate proprie de 116 tone, WA900-8 oferă o capacitate de încărcare nominală de 23.200 kg într-o configurație standard a brațului și o capacitate de încărcare nominală de 20.500 kg în configurația cu braţul de încărcare lung.

Dar, în plus față de noul motor extrem de eficient și de volumul de încărcare foarte mare, noua generație de utilaje terasiere de la Komatsu include și o cabină reproiectată, super-confortabilă, fiind cea mai mare dintre toate modelele construite vreodată de către producătorul japonez

„Komatsu a proiectat încărcătorul pe roți WA900-8 cu un obiectiv major în minte”, spune Jo Monsieur, manager de grup pentru mașini mari la Komatsu Europe. „Și acesta a fost să le oferim clienților un instrument final care să le permită să obțină o productivitate mare, în siguranță și confort, dar şi un cost mai mic pentru fiecare tonă de material prelucrată.” El adaugă: „Această mașină nouă include nu numai un motor eficient și oferă cea mai mare încărcare, dar noua și super-confortabilă cabină este cea mai mare care a existat vreodată pe un încărcător Komatsu.”

Puternic, Performant & Eficient 

Deoarece problema unui mediu de lucru mai curat, mai puțin poluat se pune din ce în ce mai des, chiar și pe șantiere, Komatsu a dezvoltat în ultimii ani noi serii de motoare, nu numai eficiente din punct de veder al consumului, dar și cu extrem de curate.

Astfel, motorul încărcătorului frontal Komatsu WA900-8 îndeplinește cele mai recente reglementări UE StageV privind emisiile. Două filtre de particule diesel, două turbine cu geometrie variabilă, un sistem de recirculare a gazelor de eșapament, noi module de control al motorului, un sistem închis de ventilație a carterului şi lipsa aditivului AdBlue® permit clienților WA900-8 să obțină o performanță unică pe piață din punctul de vedere al consumului, cu intervale mărite între două întrețineri periodice și fără consumabile scumpe.

În dotarea standard, Komatsu WA900-8 oferă cupe de încărcare de până la 14,5 mc. Acestea sunt complet reproiectate de către specialiștii grupului, pentru a oferi un grad mai mare de penetrare a materialului ce trebuie încărcat dar și un grad de umplere mai mare. Dinții lor foarte puternici dar și o deschidere mai mare cresc productivitatea şi scad uzura anvelopelor, ceea ce duce la reducerea totală a costurilor.

Operatorul are la dispoziție un sistem de măsurare a masei de transportat din cupă de înaltă precizie (PLM), care conectat la sistemul central de control, permite monitorizarea productivității utilajului, marja de eroare fiind de numai 1,5%. Acesta permite încărcarea corectă a camioanelor, evitând depășirea masei maxime adimisibile, în funcție de legislația locală, oferind o eficienţă de lucru mai mare. Sistemul Modulation Clutch oferă operatorilor un control precis asupra mișcărilor de lucru ale utilajului, astfel că ciclul de încărcare este mai rapid, iar încărcare camionului mai precisă. Sistemul de control al tracțiunii Variable Traction Control asigură un control perfect asupra alunecării roților, adaptând deplasarea  în funcţie de condiţiile solului, reducând astfel costurile de întreținere.

Komatsu SmartLoader, un program complet automat de control al motorului, asigură un cuplu precis pentru fiecare fază de lucru. Trecând automat între modurile Economy și Power, acesta reduce considerabil consumul de combustibil, fără pierderi de productivitate. Circuitul hidraulic al încărcătorului cu roți Komatsu WA900-8 lucrează mai eficient ca niciodată, datorită controlerului CLSS care asigură exact puterea de lucru necesară pentru fiecare tip de activitate, comandând pompelor hidraulice cu debit variabil presiunea de lucru. Dar rolul lui este mult mai important, menținând temperatura uleiul hidraulic între valorile normale de lucru și crescând astfel  viteza de lucru dar și economia de combustibil.

Reducerea consumului de combustibil este asigurată și prin sistemul de oprire automată a motorului la ralanti și prin recomandările disponibile în timp real pe monitorul de bord al utilajului privind un mod de lucru economic.

Sigur, rezistent și eficient în timp

Păstrarea productivității dar și a siguranței în exploatare, chiar după o perioadă lungă de utilizare, a reprezentat dintotdeauna o preocupare centrală a specialiștilor grupului Komatsu.

Noua cabină compatibilă cu cele mai noi reglementări de siguranță la răsturnare sau lovire,  ROPS / FOPS oferă un mediu de operare spațios, robust și sigur, ce oferă o vizibilitate largă asupra zonei de lucru. Atunci când se lucrează în întuneric, aceasta este îmbunătățită cu ajutorul a 22 de lumini LED, un nou pachet complet oferit în dotarea standard.

Pentru o mai mare siguranță și încredere din partea operatorului în timpul exploatării, a fost inclus și sistemul KomVision, un asistent vizual conceput de Komatsu pentru a ajuta la evitarea coliziunilor din cauza punctelor oarbe, acesta demonstrând în timp o reducere semnificativă  a accidentelor. Komatsu WA900-8 este dotat cu cinci camere interconectate ce asigură o vedere de sus a împrejurimilor imediate ale încărcătorului, iar o cameră suplimentară amplasată în spatele utilajului asigură efectuarea în siguranţă a manevrelor.

Pasarelele și balustradele montate pe contragreutate oferă o ieșire de siguranţă suplimentară, dar și un acces mai uşor pentru operaţiunile de întreţinere. Opţional, cu ajutorul unui sistem hidraulic, cabina poate fi rabatată la un unghi de 45 de grade.

Întrerupătoarele de oprire de urgenţă din spatele mașinii sunt montate astfel încât să fie ușor de accesat de pe sol. Astfel, într-o situație extemă, acestea pot fi atinse de pe sol de către un lucrător, utilajul oprindu-se imediat, ceea ce creşte siguranţa pe şantier. Punctele de întreținere a motorului sunt grupate, iar diverse scări și balustrade oferă acces sigur la toate filtrele.

Centrul de servicii opțional permite descărcarea wireless a datelor în KOMTRAX Plus, ceea ce ajută la întreţinerea rapidă şi corectă a maşinii. Sistemul de răcire al radiatoarelor include un ventilator hidraulic cu schimbarea sensului de rotaţie, acesta fiind uşor de curăţat cu apă sau aer comprimat.

Specificații tehnice Komatsu WA900-8

  • Puterea motorului           900 HP
  • Capacitate maximă a cupei          14,5 mc
  • Sarcină utilă        23.200 kg
  • Greutate operațională   116,4 t
  • Cel mai bun din clasa sa:                sarcină utilă de 23.200 kg – cupă nouă de până la 14,5 mc

Societatea MARCOM RMC ’94 este unicul distribuitor autorizat pentru România a întregii game de utilaje terasiere Komatsu. Pentru orice informaţie legată de noul încărcător frontal Komatsu WA900-8 și pentru comenzi puteţi apela la telefon 0722.30.30.26 sau scrie la adresa de email office@marcom.ro.
Site oficial: www.marcom.ro.