Informaţii la ziNewsOnlineServicii si consumabileslidesusUpdateUtilaje de cariera si minerit

BKT – anvelopele ideale pentru cariere și transportul mineralelor

Specialiștii producătorului mondial de anvelope pentru aplicaţii industriale, BKT, au studiat declaraţiile experţilor companiei spaniole Cufica, specializată în exploatarea și prelucrarea ardeziei, un agregat natural foarte dur, privind utilizarea unei game de anvelope speciale și au tras concluziile necesare, toate informaţiile regăsindu-se în cadrul acestui articol.

Tehnicienii Cufica au ales să utilizeze pentru autobasculantele lor rigide de mare capacitate anvelopele EARTHMAX SR 45 M. Aceștia au sintetizat pe scurt comportamentul lor în timpul lucrului astfel: „Experienţa noastră cu anvelopele BKT este excelentă. Acestea au un nivel foarte bun de aderenţă, tracţiune, rezistenţă și durabilitate.” Feedback-ul primit de la utilizatorii anvelopelor sale este esenţial pentru specialiștii BKT, deoarece acest tip de dialog reprezintă baza pentru perfecţionarea și dezvoltarea de noi produse. BKT a vizitat Cufica, o companie spaniolă înfiinţată în 1980 care își desfășoară activitatea în domeniul extracţiei și transformării ardeziei, un material rezistent la apă care este utilizat în cadrul diverselor activităţi de construcţii. Cufica este o companie de top în Spania în zona Valdeorras și, parţial, Bierzo, care are aproximativ o sută de angajaţi. Piaţa principală de referinţă este Franţa, urmată de Regatul Unit. Muncitorii care lucrează pentru Cufica se ocupă de exploatarea ardeziei din cariere, și anume de extragerea, încărcarea și, în final, transportul minereului la fabrică. Pentru toate aceste activităţi, sunt necesare numeroase utilaje și echipamente, inclusiv încărcătoare, foreze, autobasculante și mașini de găurit. Pentru a face faţă operaţiunilor de transport, compania a decis să își echipeze cele cinci autobasculante rigide din flota companiei cu anvelope BKT EARTHMAX SR 45 M cu dimensiunea de 24,00 R 35.

„În astfel de condiţii dificile de funcţionare, principalele caracteristici necesare ale unei anvelope sunt robusteţea, aderenţa, tracţiunea, și bineînţeles, rezistenţa la o exploatare îndelungată”, explică Fernando Buelta Gonzalez, șef de echipă în cadrul operaţiunilor cu minerale de la Cufica. – „În cariera noastră, există drumuri cu o pantă de 10%. Așadar, mai ales în condiţii meteorologice nefavorabile, cum ar fi ploaia și zăpada, sunt necesare o tracţiune și o aderenţă excelente. Experienţa Cufica cu anvelopele BKT este extraordinară, deoarece acestea corespund pe deplin nevoilor noastre, iar operatorii noștri pot lucra în deplină siguranţă.”

EARTHMAX SR 45 M este o anvelopă radială în întregime din oţel care este disponibilă cu trei tipuri diferite de compuși: normali, rezistenţi la căldură și rezistenţi la tăiere. Datorită caracteristicii distinctive, precum o bandă de rulare E-4 adâncă, anvelopa poate să reziste la tăieturi și perforări. Acesta este motivul pentru care condiţiile dure de lucru, așa cum sunt cele din carierele de exploatare, cum ar fi cele de extracţie, cu o suprafaţă de deplasare solicitantă, nu ridică probleme de exploatare pentru utilajele de mare capacitate. Tracţiunea excelentă și rezistenţa mare, inclusiv în condiţii de transport pe distanţe lungi, reprezintă avantaje decisive în exploatare, oferite de către anvelopele BKT, indiferent de tipul de mașini utilizate. Una dintre priorităţile specialiștilor BKT este aceea de a raspunde cerinţelor multiple ale utilizatorilor, prin dezvoltarea unor anvelope din ce în ce mai eficiente și mai specifice, concepute special pentru condiţii de funcţionare dintre cele mai diferite. Acesta este și motivul pentru care BKT consideră importante opiniile celor care folosesc anvelopele zilnic, precum operatorii de la Cufica.

BKT oferă o gamă amplă și modernă de anvelope Off-Highway, proiectate special pentru vehicule din domeniul agricol, industrial, de terasament, minerit, portuar, ATV și grădinărit. Soluţiile inovatoare de la BKT sunt proiectate pentru exigenţele oricărui tip de utilizator și includ peste 3.200 de produse diferite, comercializate în peste 160 de ţări din întreaga lume.

Similare

1 din 921