Home Informaţii la zi CAT® Next-generation, eficiență la puterea a treia
CAT® Next-generation, eficiență la puterea a treia

CAT® Next-generation, eficiență la puterea a treia

0

Caterpillar a introdus pe piață o nouă generație de excavatoare din clasa de 20 de tone ce cuprinde modelele 320 GC, 320 și 323. Acestea oferă utilizatorilor mult mai multe beneficii decât gamele anterioare – eficiență operațională crescută, economii privind consumul, costuri scăzute de mentenanță, dar și mai mult confort pentru operator. Noile excavatoare oferă o combinație unică de comenzi și tehnologii special create și dezvoltate de CAT, concepute pentru a crește productivitatea și a menține costurile de operare la un nivel scăzut.

Noul model Cat® 320 a devenit un standard la clasa sa în ceea ce  privește eficiența, în primul rând datorită Tehnologiei Cat Connect care oferă beneficii mari în ceea ce privește productivitatea. O tehnologie de înaltă clasă, în combinație cu costurile scăzute privind consumul de combustibil și mentenanța, acestea furnizând o productivitate înaltă realizată cu cheltuieli minime care își dovedește eficiența atât pentru aplicațiile de lucru medii cât și cele heavy duty.

Conceput pentru aplicațiile mici și medii de lucru, noul excavator Cat 320 GC combină echilibrul perfect al funcțiilor de productivitate cu costurile reduse legate de consumul redus de carburant și de operațiunile de mentenanță. Rezultatul – o fiabilitate mărită și o performanță mare a costurilor per oră.

Despre de-al treilea model de excavator nou lansat, Cat 323, se poate spune că este capabil de o rezultate excelente în ceea ce privește productivitatea. Este dotat standard cu Tehnologia Cat Connect, dar și cu cea mai mare putere și capacitate de ridicare din întreaga gamă. Toate aceste funcții speciale se combină într-un mod ideal cu cheltuielile minime privind consumul și mentenanța, livrând utilizatorilor o productivitate maximă la cele mai mici costuri posibile.

Eficiență mai mare cu până la 45%

Noile generații de excavatoare 320 și 323  construite de Caterpillar depășesc chiar și cel mai înalt nivel de tehnologie standard de echipare din industrie, oferind o productivitate uimitoare. Ambele modele sunt dotate cu Tehnologia Cat Connect, astfel mărindu-se eficiența de operare cu până la 45%, comparativ cu operațiunile de lucru tradiționale.

Prin faptul că oferă indicații precise privind adâncimea, gradul de înclinare și distanța orizontală de lucru, funcția Cat Grade cu sistem de control 2D oferă posibilitatea operatorilor să atingă nivelul proiectat de săpare în mod rapid și, mai ales, extrem de precis. În plus, activarea funcției E-fence îi permite utilajului să lucreze în cele mai sigure condiții, sub structuri de clădiri sau în apropierea zonelor cu trafic ridicat, excavatorul neputând depăși cu nici un colț al structurii superioare un anumit perimetru de lucru  prevenind astfel ca  excavatorul să iasă în afara punctelor setate în prealabil de către operator. Sistemul standard 2D poate fi upgradat la Cat Grade cu ajutorul funcțiilor Advanced 2D sau Cat Grade cu 3D.

Funcția Standard Grade Assist automatizează mișcările brațului și cupei, pentru ca operatorii să poată lucra eficient, simplu și fără efort, atunci când aceștia optează pentru săparea cu ajutorul unui singur braț. Sistemul de cântărire on-bord Cat Payload, integrat din fabrică pe modelele Cat 320 și 323, oferă de asemenea o încărcare și eficiență crescută, cu ajutorul funcției de cântărire on-the-go și a estimării în timp real a încărcăturii utile, fără a lua în calcul efectele balansului, astfel fiind evitate simplu situațiile de supraîncărcarea sau subîncărcarea a camionului. Sistemul hardware și software Cat LINK™conectează șantierele de lucru cu biroul central și le furnizează utilizatorilor informații vitale privind starea de funcționare a utilajelor.

Economii de combustibil de până la 25%

Performantele motoare Cat furnizează celor trei noi modele de excavatoare o gamă de puteri ce variază între 90-121 kW, făcând astfel față oricărei operațiuni de lucru. De altfel, acestea fac parte din noua generație dezvoltată de producătorul american, consumul lor fiind mai redus cu până la 25%, comparativ cu modelele anterioare. Pentru a putea lucra la eficiență maximă, Cat a dezvoltat sistemul de operare NewSmart, acesta adaptând automat puterea motorului și cea hidraulică la condițiile de săpare, optimizând în acest fel atât consumul de carburant, cât și performanța utilajului. Viteza motorului scade în mod automat, atunci când nu există nici o solicitare hidraulică, astfel consumul de combustibil fiind redus și mai mult.

Mult mai eficient decât sistemele cu un singur ventilator, noul sistem de ventilare pune în mișcare mai multe ventilatoare electrice, fiecare menținând temperatura optimă la nivelul uleiului hidraulic, radiatorului, dar și temperatura sistemului de răcire secundar aer-aer, oferind  astfel fiecărei părți exact fluxul de aer necesar.

Pentru a crește puterea și a scădea ciclurile de lucru fără a mări consumul de carburant, toate excavatoarele din noua generație au acum un sistem hidraulic nou, cu un timp de răspuns semnificativ mai scurt la comenzile operatorului sau la semnalele senzorilor. Astfel, excavatoarele Cat 320 GC, 320 și 323 sunt echipate și cu o nouă supapă de sens de control care elimină necesitatea unui circuit secundar pilot, reduce pierderile de presiune și scade consumul orar. Mai puține circuite hidraulice în cazul noii generații de excavatoare înseamnă cu 20% mai puțin ulei necesar, deci costuri de operare reduse pe termen lung.

Costuri de mentenanță reduse cu până la 15%

Prin faptul că oferă intervale de mentenanță extinse, noile excavatoare de la Caterpillar lucrează mai mult timp, la costuri mai mici, cheltuielile cu mentenanța fiind reduse cu până la 15%, în comparație cu seriile anterioare. Noul filtru hidraulic de retur are o capacitate mai mare de rezistență la îmbâcsire, având un ciclul de viață crescut la 3.000 de ore, respectiv o creștere a duratei de utilizare de 50% față de filtrele anterioare. Un nou filtru de aer Cat cu  sistem de pre-curățare integrat, împreună cu sistemele de filtre primare și secundare extind viața de service la 1.000 de ore, o creștere de 100%, comparativ cu variantele constructive anterioare, în timp filtrul de impurități al rezervorului de combustibil are o durată de funcționare extinsă la 2.000 de ore.

Toate operațiunile zilnice de mentenanță, realizate de operator, ce presupun inspecția vizuală a nivelului de ulei hidraulic, verificarea separatorului de apă din rezervorul de combustibil, nivelul apei din sistemul de răcire împreună cu nivelul de sedimentare sau starea sistemului de răcire sunt realizate acum integral la nivelul solului, ceea ce înseamnă că această activitate este acum mai rapidă, mai simplă și mai sigură. La reducerea timpului de service mai contribuie, de asemenea, și amplasarea eficientă a filtrelor.

O nouă cabină pentru mai multă performanța de lucru

Toate cabinele excavatoarelor Cat din noua generație sunt echipate standard cu buton de start fără cheie, monitor touchscreen de 203 mm cu butoane digitale pentru control și structură de protecție conform standardelor ROPS și un nivel scăzut de zgomot, pentru a oferi operatorilor un nivel avansat de confort, siguranță și o operare silențioasă. Butoanele programabile ale joystick-ului îi permit operatorului să facă mai rapid setările. În plus, nivelul de vibrații al cabinei este redus cu până la 50% față de modelele anterioare, ceea ce reduce oboseala în timpul lucrului.

Echipată cu pachetele opționale Comfort, Deluxe și Premium, noua cabină dispune de un design low-profile și oglinzi mari în partea din față, în părțile laterale și în spate, care măresc vizibilitatea în jurul utilajului. Opțional, camerele video montate pe excavator oferă operatorului o vizibilitate de 360 grade. Funcția automată de control al climei menține temperatura constantă în interiorul cabinei, indiferent de temperaturile ambientale exterioare. Un radio cu Bluetooth® integrat cu porturi USB pentru conectarea și încărcarea telefoanelor aduce un plus de confort, în plus pentru variantele Deluxe sau Premium consola de comandă este rabatabilă, operatorul având astfel un acces simplu în cabină.