Home Informaţii la zi Cefin Trucks deschide un nou service partener Ford Trucks în Oradea
Cefin Trucks deschide un nou service partener Ford Trucks în Oradea

Cefin Trucks deschide un nou service partener Ford Trucks în Oradea

0

Cefin Trucks, importator al prestigioasei mărci de camioane FORD, este bine cunoscut printre transportatorii din România, de peste 20 de ani, atât ca și distribuitor de vehicule comerciale, cât și prin rețeaua sa națională de service-uri. În calitatea sa de distribuitor FORD Trucks, este recunoscut ca fiind lider de piață în România pentru segmentele de construcții și vehicule municipale.

Cu o creștere absolut unică pentru piața importatori de camioane noi din România, înregistrată în ultimii patru ani, Cefin Trucks a dat dovadă de o strategie solidă, corectă, bazată pe o extindere a serviciilor sale de calitate after-sales, fiind aproape de utilizatorii camioanelor sale oriunde pe teritoriul țării.

 

O rețea de service pe măsura creșterii cotei de piață

Cu o cotă de piață de 10,8% la luna iulie, și un loc 5 din 9 branduri de vehicule comerciale existente pe piața din România, Ford Trucks a confirmat  în numai patru ani valoarea sa, devenind cea mai vândută marcă pentru activități specializate, cu o cotă de piață la nivelul lunii iulie de 22,6%.

Dacă din punct de vedere tehnologic Ford Trucks face parte din lista celor mai bine cotate camioane din lume, despre rezistența sa deosebită și durabilitatea componentelor sale cifrele de vânzări vorbesc de la sine: comercializarea sa în formula de echipare pentru camion de construcții a adus o cotă de piață de peste 25% din totalul cererii pentru România.

Și deoarece vorbim de sectoare ale industriei unde utilizarea camioanelor este intensivă, precum cele ale construcțiilor sau activităților municipale, oferta de întreținere și reparații, de servicii after-sale, joacă un rol important pentru orice firmă care achiziționează o flotă nouă. Cefin Trucks, dacă am putea face un clasament al cotei de piață din punctul de vedere al service-urilor, din punctul de vedere al numărului de centre de vânzare și reparații dar și al camioanelor care au apelat la serviciile acestora, se regăsește de mulți ani în fruntea unui astfel de top.

Dar, la fel ca și cota de piață la camioane, care este în creștere, numărul de service-uri proprii sau partenere Cefin Trucks se mărește și el permanent. Astfel, luna trecută a anunțat inaugurarea unui nou service partener în Oradea – GIG Impex, ajungând astfel la un număr total de 20 de locații, deschise în toată țara.

Acest parteneriat important pentru toate firmele de transport din zonă confirmă încă odată că obiectivul permanent Cefin Trucks constă în extinderea portofoliului de servicii ce aduc plus valoare clienților săi, printre acestea aflându-se și un plan ambițios de a dezvolta rețeaua de service-uri autorizate la cele mai înalte standarde și o rețea multimarcă de top în cooperare cu partenerii de service.

Cefin Trucks anunță astfel completarea rețelei sale de service,  venind în întâmpinarea clienților săi cu un set complet și competitiv de servicii post-vânzare, prin cele 20 de centre, partenere și proprii, aflate în: București, Brașov, Deva, Arad, Constanța, Craiova, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timișoara, Sibiu, Odorheiu Secuiesc, Cluj, Pitești, Ploiești, Galați, Turda și Piatra Neamț.

Investim permanent în organizația noastră, atât în oameni și sisteme integrate, în zona de vânzări, cât și în dezvoltarea rețelei de service. Cred cu tărie în valoarea adăugată a serviciilor integrate, precum servicii post vânzare la cele mai înalte standarde. Ritmul de livrare Ford Trucks este în creștere, iar pentru a menține satisfacția clienților noștri și ca vehiculele  să  fie tot timpul la lucru, avem nevoie de creștere a capacității de reparație. Clienții GIG sunt cei care care ne-au recomandat acest service, cu o experiență de 30 ani în domeniu, fiind deja demonstrat atât profesionalismul și calitatea serviciilor de reparație, cât și implicarea în relația cu clienții săi. Obiectivul nostru este ca toate camioanele Ford Trucks să fie la lucru permanent, să fie reparate într-un timp cât mai scurt și de o echipă profesionistă.” a declarat în cadrul deschiderii oficiale Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks

.

Extinderea permanentă a rețelei de service este realizată totdeauna într-un mod echilibrat, urmărindu-se ca în primul rând ca proprietarii de camioane Ford Trucks să aibă totdeauna aproape un service performant, care să le ofere rapid servicii de înaltă calitate. Parteneriatul cu societatea GIG IMPEX reprezintă un bun exemplu în acest sens, deoarece în zona Bihor deja lucrează peste 165 de autocamioane vândute, așa cum a declarat și directorul general al GIG IMPEX, dl. Ioan Gavriș, aici fiind una dintre zonele în care se realizează numeroase lucrări de infrastructură.

În ceea ce privește service-ul GIG IMPEX, aceste este unul foarte cunoscut și apreciat în zonă, având o experiență de 30 de ani în domeniu, cu o echipă profesionistă și cu o disponibilitate largă de operațiuni.

 

Ford Trucks – evoluţie accelerată pe piaţa românească

Luna mai 2017 a marcat o etapă importantă în evoluţia companiei, prin lansarea oficială a activității de importator Ford Trucks. În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unităţi (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcții și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%.

În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă. Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piaţă la 4,1%.

Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 555 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%, cumulând in noiembrie 2019 un total de peste 1000 de unități Ford Trucks. Datorită lansării F-MAX, un vehicul perfect potrivit pentru transportul internațional, Cefin Trucks intenționează să-și mărească cota de piață în segmentul respectiv, unde potențialul de creștere rămâne foarte ridicat. Cefin Trucks a mizat pe păstrarea poziției de lider în alegerile clienților din segmentele de Construcții și Vehicule municipale și în 2020, atingând locul 4 în Topul Brandurilor de Vehicule Comerciale, cu o cotă de piață de 11.8%. Tot în 2020, Cefin Trucks și-a extins rețeaua de service, ajungând la 19 centre service in România, adăugând la o dimensiune multibrand a acesteia, prin inaugurarea serviciilor de reparații Ford LCV in centrul din București. In anul 2021, Ford Trucks va atinge pragul de 2000 de unități vândute în România, urmând să seteze un nou obiectiv de creștere în acest sens.

Cefin Trucks, furnizor de produse și servicii de calitate

Compania activează de aproape 25 de ani în sectorul auto, ca furnizor de produse și servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesioniști, fiind cunoscută ca unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din România. În decembrie 2016, Cefin Trucks a fost numit unicul importator și distribuitor în România al Ford Trucks și din mai 2017 a început activitatea din acest nou rol.