Home Constructii Constructii civile Doosan adaugă al treilea model la gama de excavatoare de demolare
Doosan adaugă al treilea model la gama de excavatoare de demolare

Doosan adaugă al treilea model la gama de excavatoare de demolare

0

Doosan Infracore Europe a lansat modelul DX380DM-7, al treilea model din noua gamă de excavatoare High Reach Demolition, acesta alăturându-se modelelor DX235DM și DX530DM, lansate anul trecut.

Acestea se remarcă printr-o vizibilitate excelentă oferită operatorului în timpul lucrului, datorită cabinei înclinabile, o stabilitate foarte bună obținută prin extinderea, atunci când este necesar, a trenului de rulare sau designul multi-braț.

Specificații impresionante

Operatorul excavatorului DX380DM-7 are acum la dispoziție o cabină înclinabilă, care oferă o vizibilitate ridicată, o soluție tehnică recomandată în special în cadrul aplicațiilor de demolare în care se utilizează un braț foarte lung (high reach demolition) care oferă o acoperire mare a suprafeței de lucru, la un unghi de înclinare de 30 de grade. Înălțimea maximă măsurată de la articulație a brațului de demolare de pe DX380DM-7 este de 23 m.

DX380DM-7 oferă și un tren de rulare reglabil hidraulic, care se poate extinde, dacă este necesar, la o lățime maximă de 4,37 m, oferind astfel o stabilitate optimă atunci când lucrează, indiferent de condițiile întâlnite pe un șantier de demolare. Lățimea trenului de rulare poate fi restrânsă hidraulic până la  2,97 m, în poziție de transport, astfel că la deplasarea pe un trailer nu este necesară o autorizație specială, utilajul respectând gabaritul căii de rulare. Mecanismul de reglare al lățimii are ca element de deplasare un cilindru interior cu lubrifiere continuă, care reduce la minim efortul în piesele componente ale acestuia în timpul mișcării de extindere/restrângere și împiedică o deteriorare prematură a componentelor.

La fel ca toate excavatoarele destinate activității de demolare de la Doosan, caracteristicile standard de siguranță includ o protecție a cabinei conformă cu standardele FOGS, supape de siguranță prevăzute pentru braț și tronsonul intermediar al acestuia precum și un sistem de avertizare în momentul pierderii stabilității.

 

Design multi-braț pentru o flexibilitate sporită

La fel ca și celelalte modele din gama High Reach, DX380DM-7 oferă o flexibilitate în utilizare sporită, datorită formei modulare a brațului și a mecanismului de blocare hidraulică. Acest design inovator oferă posibilitatea pentru operator să schimbe rapid brațul de demolare cu unul de săpare a pământului, astfel același utilaj putând fi utilizat pentru diferite tipuri de lucrări în cadrul aceluiași șantier.

Designul multi-braț permite, de asemenea, montarea brațului de săpare în două moduri diferite, astfel că, ținând cont de faptul că există și posibilitatea utilizării unui braț de demolare, utilajul permite un total de trei configurații diferite pentru aceeași mașină de bază.

Un suport special este prevăzut pentru a facilita operațiunea de schimbare rapidă a brațului, care se bazează pe un sistem de cuplare rapidă hidraulică combinat cu unul mecanic. Bolțurile de fixare în poziție de lucru a configurației de braț alese sunt împinse cu ajutorul unui sistem special hidraulic, care oferă și siguranța necesară în timpul lucrului.

Când este echipat cu brațul săpat în configurația normală, DX380DM-7 poate funcționa la o înălțime maximă de 10,43 m.

Pentru mai multe informații vizitați site-ul: www.ircat.ro

 

tags: