Home Informaţii la zi Echipamentele Metso, gata să zdrobească orice
Echipamentele Metso, gata să zdrobească orice

Echipamentele Metso, gata să zdrobească orice

0

Un  studiu extrem de interesant a fost realizat de către specialiștii grupului Metso, unul dintre cei mai mari producători europeni de utilaje pentru concasare în Germania. Mai precis, Christian și Sebastian Collas, proprietarii Collas întreprinderii de construcții Kies-und Sandwerke Gmbh, operează în prezent trei locații de concasare, în una din acestea reciclându-se deşeurile de construcţii, iar în alte două fiind utilizate pentru extragerea și livrarea unor sorturi precise de material concasat.

Zona de producție a agregatelor este la doar câțiva kilometri distanță de o mare zonă minieră de lignit. Aici se pot vedea peste tot excavatoarele și vehicule de transport aparținând companiei Collas. În una din locații are loc spălarea pietrișului extras, acesta fiind utilizat, printre altele, ca material de umplere pentru zonele excavate.
O a doua carieră produce agregate prelucrate fără concasare primară, direct prin sortare în două fracții. În timp ce nisipul fin (0/4) este încărcat direct în dumpere, materialul primar 2/63 ajunge în instalația mobilă de concasare Metso Nordwheeler 100HPC.

Soluția perfectă pentru mobilitate cu randament mare
Noua lor stație Metso Nordwheeler este o unitate semi-mobilă destinată concasării fine, fiind echipate cu un concasor cu con HP100, un sistem de sorate cu vibrare Metso CVB1540, format din ciururi pentru obținerea a trei sorturi, acesta fiind integrat cu buncărele de depozitare, capetele de descărcare și benzile de alimentare.
Cu ajutorul acestei stații Collas prelucrează materialul brut 2/63 până la sorturile finale de 0/2, 2/5 și 5/16 mm. Întrucât întreaga stație şi-a dovedit eficienţa de-a lungul anilor, au dorit să mențină nivelul standardului de calitate înalt, așa că au decis în 2018 să meargă pe varianta noului model Nordwheeler.
Nici vechea lor instalație de concasare nu a fost complet retrasă din producție și continuă să servească drept echipament de susținere. “Cu siguranță, o instalație staționară ar fi fost o opțiune, dar ar fi trebuit să construim fundații adecvate și structura de oțel necesară. Cu sistemul semi-mobil, putem pune în valoare întreaga noastră experiență și suntem mai flexibili”, spune Sebastian Collas.
Materialul extras aici este dificil de prelucrat și, potrivit experienței celor doi antreprenori, poate fi conasat cel mai bine folosind sistemul Metso. Comparațiile cu concasoarele de la alți producători s-au dovedit în favoarea Nordwheeler. “Împreună cu bucăţile de bazalt, oferim un amestec rezistent la temperaturi înalte. Prin certificarea CE, îndeplinim cerințele agregatelor TL pentru asfalt. “, continuă Sebastian Collas.

Instalarea și punerea în funcțiune a noului Nordwheeler s-au desfășurat fără probleme. Acum, managementul firmei este hotărât să extindă gama de produse concasate şi pentru altfel de construcţii civile.

Noul concasor secundar GP500S – calitatea are impact direct asupra productivității

O dublare a raportului de concasare, reglaje mai rapide în timpul lucrului și o deschidere mai mare a gurii de alimentare, ceea ce duce la scăderea drastică a blocajelor la intrarea în concasor sunt principalele avantaje pe care le-a obținut o exploatare minieră din nordul Europei datorită noului concasor secundar instalat recent, model Nordberg GP500S. Mina Lappeenranta din nordul Europei este una dintre cele trei locații din lume unde se exploatează wolastonitul, un material natrual extrem de rezistent, ce are la bază calciu și siliciu.
Peste un milion de tone metrice sunt procesate aici în fiecare an, datorită celui de al doilea cel mai mare concasor din seria GP de la Metso. Mai mult de jumătate din acest volum este transformat în materie primă pentru fabricarea cimentului, iar restul este utilizat pentru a intra în componența altor produse ce au la bază calcarul.
Directorul operațional al minei a fost solicitat de către producător să prezinte opiniile sale despre modul de montaj și punere în funcțiune a concasorului Metso: „Achiziția GP500S și instalarea sa de către Metso în timpul opririi din iulie au mers efectiv excepțional. Instalația a fost finalizată exact în termen, iar capacitatea de concasat promisă a fost realizată încă de la început. Comparativ cu dimensiunea produsului de 80 mm produsă de vechiul nostru concasor secundar, instalat în anii 1960, raportul de concasare al GP500S este mult mai bun. Aceasta înseamnă că acum putem introduce material de aproximativ 40 mm în concasorul nostru, ceea ce simplifică restul procesului de producție.”
Posibilitatea de a obține un material cu un diametru mai mic reduce de asemenea și riscul de blocaj a concasorului în timpul lucrului. În plus acum pot utiliza modului ultramodern de automatizare a proceselor de producție IC50C pentru concasorul GP500S, acesta putând fi acum reglat mult mai precis decât înainte. Acest aspect se dovedește a fi esențial în special în cadrul proceselor de producție ce presupun prelucrarea unei varietăți de material.

Un proces tehnologic complex
În prezent, materialele de 0–1.000 mm extrase de la 165 metri adâncime sunt transportate cu camionul către un concasor cu fălci Blake 17. După zdrobirea și sortarea primară, rocile negre nedorite sunt eliminate din proces cu un sistem avansat de sortare, bazat pe aer comprimat. Astfel, la noul GP500S ajung materiale mai mici de 200 mm, care sunt concasate la 38–45 mm, iar apoi sunt preluate în continuare de BMK7. După concasare, materialul este transportat în silozuri sau grămezi de depozitare, de unde diferitele sorturi de material sunt furnizate unei fabrici de ciment.
Procesul tehnologic modern permite de asemenea în viitor o creștere a capacității de producție. Astfel, dacă în prezent în această mină nordică capacitatea de sortate este de aproximativ 400 de tone metrice, prin introducerea unui nou concasor secundar Metso P500S productivitatea poate să crească în viitor în funcție de modul în care se va alege renovarea altor componente ale liniei de concasare.
La mina Nordkalk, piesele de uzură ale concasorului secundar au o viaţă de exploatare de 18 luni în condițiile în care sunt concasate materiale primare care produc uzură mare, precum piatra neagră și wollastonita.