Home Constructii ENERIA- Motoare excepționale pentru proiecte excepționale
ENERIA- Motoare excepționale pentru proiecte excepționale

ENERIA- Motoare excepționale pentru proiecte excepționale

0

Eneria, divizia de soluții energetice din cadrul Bergerat Monnoyeur SRL, este furnizor recunoscut de grupuri electrogene diesel și gaz în România, cu un larg portofoliu de proiecte funcționale și eficiente, de mai bine de 2 decenii.

Vă prezentăm succint acea activitate a Eneria care include furnizarea și integrarea motoarelor Cat diesel/gaz într-o gamă largă de aplicații:

-aplicații industriale, în care motorul acționează echipamente speciale: macarale speciale, compresoare, dragline, concasoare, motopompe de irigații și sau alte aplicații de pompare industriale, utilaje miniere, forestiere etc.

-motoare DGB « Dual Gas Blending », care pot funcționa atât cu combustibil lichid cât și cu combustibil gazos cu performanțe ridicate în reducerea consumului de combustibil și a emisiilor rezultate din arderea acestuia.

-motoare cu fiabilitate și durabilitate superioare pentru aplicații feroviare și transport rutier care sunt în conformitate cu standardele de emisii din Europa EU 1628/2016

-motoare cu randament ridicat și costuri scăzute de operare pentru utilaje agricole (combine, tractoare etc.)

-motoare sigure și eficiente pentru aplicații petroliere: servicii de intervenție la sondă, pompe de incendiu, stații de comprimare a gazului, instalații foraj onshore și offshore, instalații de fisurare hidraulică și de stimulare a productiei sondelor de petrol și gaze, agregate de cimentare precum și alte echipamente speciale folosite în foraj și intervenția la sondele de petrol și gaze.

-motoare de propulsie și auxiliare pentru aplicații marine.

-motoare pe gaz folosite atât în comprimarea cât și în transportul pe conducte a gazelor extrase din sondele de petrol și gaze.

Este cunoscut faptul că tehnologia motoarelor Cat® se ridică la nivelul celor mai dure cerințe și condiții de funcționare din domeniul industrial, respectând cele mai exigente standarde de calitate fiind în conformitate cu ultimele cerințe de reducere a emisiilor poluante impuse în Uniunea Europeana. În plus, specialiștii Eneria au experiență în alegerea și integrarea motoarelor într-o serie largă de aplicații. Inginerii și tehnicienii Eneria sunt alături de producătorii echipamentelor încă din faza de proiectare oferind asistență tehnică pentru alegerea unor soluții de motorizare personalizate, asigurând o consultanță de specialitate în definitivarea echipamentului final.

 

De la furnizarea echipamentelor Caterpillar, la integrarea acestora pe echipamentele clientului conform cerințelor si până la punerea în funcțiune și testarea sau omologarea finală a utilajelor, specialiștii Eneria vin cu toata expertiza tehnică pentru realizarea unui proiect de succes. Clientul beneficiază astfel de cele mai potrivite caracteristici pentru proiectele complexe. După livrare, pe toata perioada de garanție și de operare a echipamentelor furnizate, Eneria asigură serviciile de garanție, de servisare și de întreținere a echipamentelor, astfel încât beneficiarul să obțină o maximizare a parametrilor de funcționare precum și o durată de viață îndelungată a motoarelor Caterpillar și a echipamentelor în care acestea au fost integrate.

 

Niciun proiect nu este prea mic sau prea mare pentru linia de produse de clasă mondială a motoarelor diesel industriale de la Caterpillar. Cu puteri între 8,2 și 6100 kW (11 până la 8180 CP), motoarele Cat® sunt suficient de rezistente pentru a face față celor mai dure medii de lucru din lume, fiind în același timp suficient de flexibile pentru a fi configurate pe aproape orice mașină.  Gama de motoare Caterpillar pot fi livrate în diverse aranjamente complet echipate cu toate sistemele necesare funcționării asigurând producătorilor de utilaje speciale un grad minim de integrare. Aceste motoare denumite de Caterpillar IOPU –Industrial Open Power Unit odată achiziționate de client sunt ușor de integrat pe echipament, ele find o soluție de Plug&Play. Sistemele de tratare a gazelor de eșapament montate din fabrică pe motor, testate și omologate de Caterpillar asigură o mai ușoară omologare finală a echipamentului final în care acestea au fost integrate. Opțional acestea pot fi livrate cu diverse prize de putere antrenate de motor care asigură o flexibilitate și o scădere a complexității lucrărilor de integrare.  

Modernizarea de către Remarul Cluj a locomotivei de cale îngustă pentru fabrica de ciment Heidelberg din Fieni. Locomotiva transportă conglomerate de piatră din carieră, încărcarea trenului : 550 tone (vagoane + piatră)

Motor Cat® C15 norme de poluare STAGE IIB 540CP@2100rpm + transmisie Caterpillar TR43 și convertizor de cuplu Cat® montat pe motor model TC45

Alte echipamente și servicii asigurate de Eneria: circuit hidraulic motor+transmisie +convertizor, cuplaj motor convertizor, cruce cardanică dintre convertizor și transmisie, garanție extinsă 24 luni sau 10000 ore de funcționare, asistență tehnică la instalare, punere în funcțiune și testare finală pentru omologarea locomotivei.

VMS Vehicul Multiservice Special – Hiarom. Echipament special de intervenție pe drumuri rutiere și/sau cale ferată cu două cabine de comandă. Destinatie finală: client din Franța, pentru utilizare la intervenție la metrou, pentru transportul diverselor materiale și echipamente necesare reparațiilor din tuneluri.

Motor Cat® C7.1 norma de poluare STAGE V putere 205kW (275CP) @2200rpm, aranjament IOPU-Industrial Open Power Unit, rezervor de uree de 48 litri, priză de putere pompă hidraulică montată pe motor, asistență tehnică, montaj și punere în funcțiune.

Motorul antrenează o pompă hidraulică care asigură toate comenzile echipamentului – transportul instalației pe drum rutier sau pe șină de cale ferată. Platforma pe care motorul este montat este echipat și cu macara actionată tot hidraulic de pompa antrenată de motorul Cat®.

Draglina Promex – Brăila; client final Apele Romane

Motor Cat® C4.4 cu norma de poluare STAGE IV putere 129,4 kW @ 2200 (173,5 CP)

Motorul livrat în aranjament IOPU-Industrial Open Power Unit, rezervor de uree de 38 litri, baterii acumulator, panou de comanda Cat®, aisistență tehnică la instalare, audit omologare produs, punere în funcțiune și asigurare plan de mentenanță în perioada de garanție.

Motorul antrenează o pompa hidraulică care acționează diversele sisteme de pe draglină: șenile, troliu stocare, cablu de ridicare, cuplă excavare, comanda brațului draglinei, etc.

Pentru instalarea și integrarea motoarelor pe diverse echipamente, specialiștii Eneria asigură clientului desenele de execuție în formate 2D/3D, ghiduri cu recomandări de instalare mecanică și electrică, calcule de performanțe a grupurilor de forță precum și asistența tehnică pe toată durata proiectării echipamentului final.

Motoarele Caterpillar sunt exploatate în mod optim și productiv, asigură performanță și longevitate proiectelor cărora le furnizează energie.

Elementul cheie din centrul fiecărui produs de excepție este un motor de excepție care funcționează zi de zi, lună de lună, an de an. Această fiabilitate este rezultatul unui proces aprofundat și riguros de design și validare.

 

tags: