Home Informaţii la zi Grove GMK5150L, gata de lucru oriunde și în orice moment
Grove GMK5150L, gata de lucru oriunde și în orice moment

Grove GMK5150L, gata de lucru oriunde și în orice moment

0

 

  • Compania austriacă HABAU, specializată în domeniul construcțiilor civile și industriale a achiziționat în anul 2018 o automacara Grove GMK5150L,
  • Automacaraua construită pentru a fi utilizată pe orice tip de teren a fost utilizată intens pentru un număr mare de lucrări de construcții ce presupuneau ridicarea și asamblarea unor componente grele, demonstrând în tot acest timp o rezistență și o capacitate remarcabilă, în același timp deplasându-se rapid de pe un șantier pe altul,
  • Operatorii macaralelor deținute de compania HABAU s-au declarat încântați să lucreze cu o macara de 150 de tone atât de versatilă și fiabilă.

 

Din luna mai a anului 2018, o automacara Grove GMK5150L a fost utilizată în cadrul departamentului de asamblare a pieselor prefabricate ale companiei austriece HABAU, oferind de fiecare dată performanțele necesare, spre satisfacția tuturor angajaților firmei.

„În primul rând, o astfel de macara trebuie să fie gata de lucru într-un timp cât mai scurt și să funcționeze impecabil, astfel încât să ne ajute semnificativ să putem îndeplini programele stricte de pe șantierele de construcții. GMK5150L a fost exact alegerea potrivită pentru noi: este macaraua noastră bună la toate! ” a subliniat Walter Preisinger, șeful sectorului de construcții prefabricate din cadrul HABAU: „Macaraua a demonstrat de fiecare dată clasa sa.”

 

Dacă privim retrospectiv, putem spune că decizia de cumpărare a automacaralei Grove fost precedată de un proces intens de selecție. Pentru factorii de decizie ai firmei a devenit clar că noul Grove GMK5150L trebuie să se alăture flotei atunci când au vizitat pentru prima dată fabrica Manitowoc din Wilhelmshaven, Germania. Atunci, orice rezervă cu privire la noua macara și la producător a fost rapid eliminată.

În timpul turneului de fabrică, echipa constructorului HABAU a fost deosebit de impresionată de tehnologia de producție modernă a brațelor MEGAFORM destinate macaralelor Grove. În timpul vizitei la Centrul de verificare a produsului, unde noile modele de macarale Grove sunt supuse unor proceduri de testare intensive, echipa a fost convinsă de standardele de calitate ridicate.

Wilhelm Weinberger, șeful producției de prefabricate de la HABAU, a declarat: „Avem nevoie ca această macara să lucreze atât pe șantierele cu termen lung de finalizare, cât și pe șantierele de asamblare a componentelor de construcție. Din acest motiv, diagramele de moment care arătau că putem să o utilizăm pentru sarcini mari au fost importante pentru noi în procesul de selecție a modelului, precum și faptul că macaraua poate să se poată deplasa pe drum cu o cantitate mare de balast. ”

GMK5150L îndeplinește cu succes ambele cerințe ale cumpărătorului. Cu o capacitate de 11,8 t ce poate fi ridicată la o rază de acțiune de 18 m, atunci când este utilizat numai brațul principal cu o lungime totală de 60 m, este în prezent cea mai puternică macara din clasa sa. În plus, poate călători cu mai mult de 10,2 t de contragreutăți.

Optimizată pentru succes

„Datorită sfaturilor bune pe care le-am primit de la specialiștii Manitowoc, am ales opționale care optimizează macaraua exact pentru nevoile noastre. Alegând echiparea cu 14 anvelope pe jante din aluminiu, putem transporta extensii suplimentare ale brațului pentru sarcini grele, un al doilea troliu, un troliu de ridicare cu cârlig cu trei scripete și aproximativ 500 kg de accesorii, pe lângă cele 10,2 t de contragreutate ”, a adăugat Wilhelm Weinberger, analizând în detaliu despre configurația macaralei. Această dotare a macaralei de teren a fost atent aleasă pentru a corespunde cerințelor legale din Austria privitoare la deplasarea pe drumurile publice.

 

„Având propria noastră macara de 150 de tone, putem fi mult mai flexibili în planificarea activităților noastre de asamblare. În trecut, a trebuit să închiriem acele macarale – adesea adăugându-se și un cost suplimentar costisitor pentru transportul separat al contragreutății. De când GMK5150L a întărit flota noastră de utilaje, am reușit să planificăm și să finalizăm singuri mai multe șantiere comparativ cu perioada dinainte ”, a spus Wilhelm Weinberger.

„În operațiunile noastre de asamblare prefabricate de zi cu zi, trebuiesc transportate o mare varietate de elemente – astfel macaraua este utilizată în mod regulat la capacitatea sa maximă de încărcare. Achiziționarea GMK5150L ne-a făcut mult mai independenți. De exemplu, un șantierr care se ocupă de extinderea unui magazin mare de mobilă este un exemplu tipic în acest sens. Toate coloanele, grinzile, elementele de perete și tavan au fost ridicate cu tot terenul Grove ”, a adăugat el.

GRUPUL HABAU este format din 18 companii din domeniile construcții, inginerie civilă, construcții prefabricate, construcții de conducte, minerit subteran, siderurgie și construcția uzinelor generale, precum și construcții din lemn și fabricarea industrială a elementelor prefabricate.