Home Informaţii la zi Excavatorul electric Takeuchi TB220e cu încărcare rapidă
Excavatorul electric Takeuchi TB220e cu încărcare rapidă

Excavatorul electric Takeuchi TB220e cu încărcare rapidă

0

Dacă acum trei ani, în cadrul ConExpo 2017, Takeuchi a oferit o adevărată surpriză cu excavatorul său electric e240, una dintre puținele utilajele electrice prezentatte, în acest an a adus modelul TB220e de 1,9 tone, complet reproiectat și 100% construit inside.

Diferențele față de conceptul de acum trei ani sunt mari. Astfel, primul model era de fapt un utilaj clasic, a cărui motor a fost schimbat cu unul electric. În schimb, actualul model, complet funcțional, este creat pentru a lucra propulsat de o baterie litiu-ion.

Există două opțiuni de încărcare pentru Takeuchi TB220e. Prima este dată de un pachet de încărcare la curent de 480, tri-fazat, care este livrat odată cu utilajul și funcționează ca un încărcător rapid, care oferă întreaga energie necesară în aproximativ patru ore. Mașina are de asemenea un încărcător la bord de 220 volți pentru o încărcare ce durează toată noaptea.

Utilajul poate lucra între opt ore, minimum, sau zi-lumină, în funcție de intensitatea utilizării lui. De asemenea, bateria poate susține până la 3.000 ore de funcționare.

TB220e este construit pe baza unui model standard Takeuchi TB216 și este recomandat pentru a fi utilizat în apropierea școlilor, spitalelor, adică oriunde unde este interzis să se facă zgomot peste limtia normală.

De asemenea, noul utilaj cu acționare 100% electrică este chiar mai eficient decât cele cu acționare clasică, diesel, deoarece acesta oferă din primul moment întreg cuplul disponibil al motorului, neexistând o curbă de turație/cuplu, precum în cazul motoarelor clasice.

Bateria este sigilată, iar toate părțile electrice care trebuies accesate de către operator, precum siguranțele, sunt situate sus scaunul acestuia, care se poate rabata. În plus, întreținerea este minimală, deoarece nu există nici filtre de combustibil sau ulei și nici alte lichide în afara celui hidraulic.

O prezentare interesantă a avantajelor acestui utilaj electric a fost făcută în standul Takeuchi, reprezentanții producătorului spunând că el este destinat activităților speciale, acolo unde ora de lucru este plătită mult mai bine ca pe un șantier normal, și datorită costurilor de întreținere reduse, cu siguranță va reprezenta o sursă sigură de profit pentru propietar
Specificații preliminare excavatorul Takeuchi TB220e

Greutate operațională: 1,95 tone

Putere: 11.8 CP

Forță săpare: 13,50 kN

Adâncime de săpat: 2,50 m

Lungime maximă săpare: 4,50 m

Nivel de zgomot: 84 dB