Informaţii la ziNewsOnlineslidesusUpdateUtilaje de cariera si mineritUtilaje pentru construcţiiUtilaje terasiere

KOMATSU, creator de soluții tehnologice avansate și durabile

Prezent în peste 140 de țări, Komatsu este un furnizor global de utilaje de terasiere și pentru activități miniere de calitate, de servicii și soluții integrate dedicate șantierelor viitorului. Producătorul japonez a produs primul camion basculant autonom din lume în 2008, oferind în prezent utilaje și tehnologii clienților săi din întreaga lume care urmăresc reducerea amprentei de carbon pe șantiere, extinzând permanent gama de echipamente electrice, hibride și cu pile de combustie.

. De la tehnologii avansate de lucru incluse în utilajele sale, care se remarcă prin fiabilitate și productivitate, la șantiere inteligente, ce inclus sisteme de control ce permit utilizarea eficientă a tuturor utilajelor, de multe ori într-un mod autonom, constructorul japonez este singurul producător de top care reușește deja să implementeze în prezent șantierele viitorului.

Gama de utilaje electrice

Anul 2024 a început pentru Komatsu cu lansarea unui nou excavator de 13 tone, modelul PC138E-11, cu acționare 100% electrică. Cu acest model, producătorul japonez va putea oferi un excavator pentru fiecare categorie de utilizatori, de la cele mai compacte de 3 tone, prin modelul PC33E-6, lansat în luna august 2022 și până la gama de 20 tone, modelele PC 200LCE-11 și PC 210LCE-11, anunțate în luna septembrie a anului trecut. Dar deoarece problema densității de curent a bateriilor electrice nu este încă suficient acoperită de către tehnologiile actuale, Komatsu a dezvoltat o serie de colaborări cu firme specializate în domeniul producerii bateriilor, dezvoltând în același timp propriile tehnologii.

Sistemele de transport autonom Komatsu

Sistemele de transport autonom produse de către Komatsu sunt utilizate de către companii din întreaga lume dintr-un motiv foarte simplu: acestea garantează o creștere a productivității utilajelor de mare capacitate de minim 15%.  Aceste tehnologii sunt dezvoltate de către compania  Modular Mining, parte a grupului Komatsu, lider mondial în furnizarea de echipamente miniere inovatoare, oferta sa incluzând una dintre cele mai complete linii de soluții de management al minelor de pe piața globală. Tehnologiile livrate de Modular MIning încă din anul 1979 sunt utilizate în Europa, prin sistemul autonom de transport FrontRunner, în Australia, pe continentul American precum și în Asia sau Africa.

În prezent, combinația dintre cea mai bună soluție de gestionare a flotei existente pe piață, Modular Mining’s DISPATCH și cel mai bun sistem de transport autonom, AHS, reprezintă cel mai puternic instrument existent pe piață în domeniul gestionării flotelor de utilaje autonome de mare capacitate.

Potrivit declarațiilor specialiștilor Komatsu, sistemul AHS poate crește productivitatea în cadrul unei exploatări miniere cu 15%, și poate fi utilizat acolo unde se extrag nisipuri petroliere, cupru, cărbune și minereu de fier. De fapt, această creștere importantă a productivității se datorează în primul rând gradului înalt de utilizare a camioanelor autonome, acestea neînregistrând timpi morți precum cei necesari în mod normal, acolo unde există șoferi, pentru schimbarea turei sau pauzele obligatorii ce trebuie luate de operator.

Similare

1 din 956