EvenimenteInformaţii la ziInfrastructuraNewsNoutati International LeaderOnlineslidesusUpdateUtilaje pentru construcţiiUtilaje terasiere

Komatsu se întoarce în Formula 1!

Komatsu, unul dintre liderii mondiali în domeniul producerii de utilaje terasiere, a anunțat semnarea unui parteneriat pe termen lung cu echipa de Formula 1, Williams Racing.  Astfel, producătorul japonez, un lider la rândul său în domeniul tehnologiilor de vârf, a devenit partenerul principal al echipei britanice începând cu sezonul 2024 FIA Formula One World Championship (F1).

Logoul și brandul Komatsu vor fi inscripționate în prim plan atât pe monoposturile Williams Racing 2024, precum și pe îmbrăcămintea și echipamentele echipei pentru viitorul sezon de Formula 1.

Komatsu a mai fost de asemenea partenerul principal al echipei Williams Racing în anii 1980 și 1990, o perioadă plină de victorii pentru echipa de Formula 1. Cele mai notabile realizări au fost în 1996 și 1997, când Komatsu a susținut Williams Racing la Campionatele Constructorilor și Piloților, piloții Damon Hill, și respectiv, Jacques Villeneuve participând la curse din partea constructorului englez. În această perioadă, Komatsu a furnizat piese pentru cutiile de viteze mașinilor de curse ale scuderiei.

Vorbind despre viitor, ambele mărci, Komatsu și William Racind sunt încântate că se bazează pe o istorie îndelungată comună, în timp ce se pregătesc să intre într-o nouă eră.

Creăm valoare împreună

Constructorul mondial de utilaje Komatsu, cu sediul central la Tokyo, este de mai bine de 100 de ani un lider în domeniul inovațiilor în sectorul producției de echipamente. Komatsu se prezintă prin promisiunea sa făcută constructorilor din întreaga lume: “Creating value together – Creând valoare împreună”, compania considerând că parteneriatele și colaborarea strânsă reprezintă cel mai bun mod de a crea un impact pozitiv de durată asupra industriei.

Parteneriatul oficial dintre Komatsu și Williams Racing reflectă preocuparea comună a ambelor companii asupra dezvoltării pe termen lung a ingineriei, tehnologiilor și a unor noi generații de talente, în calitate de parteneri ai Official STEM and Early Careers Partner (organizații dedicate studenților la început de drum), Official Esports Partner (e-sport) și Official Construction Machinery (utilaje de construcții).  Aceste activități dedicate viitorilor specialiști în domeniul ingineriei se vor suprapune și întrepătrunde, prin angajamentele asumate de către Komatsu în cadrul acestui parteneriat, prin evenimente de tip STEM – Science, Technology, Engineering and Mathematics, ce aduc în prim plan viitoarele generații de specialiști, evenimente ce vor fi susținute de platforma de sport Williams Racing.

„Parteneriatul dintre Komatsu și Williams Racing au adus valoare în inovație și în dezvoltarea specialiștilor noștri”, a declarat Hiroyuki Ogawa, Președinte și CEO al Komatsu Ltd. „Prin parteneriatul nostru așteptăm cu nerăbdare să creăm și să oferim mai multă valoare împreună, atât pe pistă, cât și în afara acestuia. Parteneriatul nostru cu Williams Racing corespunde misiunii Komatsu de a crea valoare prin inovații în producție și în domeniul tehnologiilor, pentru a putea oferi un viitor durabil în care oamenii, întreprinderile și planeta noastră să poată prospera împreună.

Una dintre forțele motrice ale acestui parteneriat a fost alinierea viziunii despre viitor pe care cele două mărci o împărtășesc. Caracteristici încorporate în ADN-ul și valorile Komatsu, precum crearea tehnologiilor de ultimă oră, calitatea remarcabilă a tuturor echipamentelor și utilajelor, fiabilitatea deosebită, toate sunt de asemenea împărtășite de Williams Racing la cel mai înalt nivel al sportului cu motor. Acest nou parteneriat creează o bază pentru colaborarea între Williams și Komatsu, și în viitor și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună într-o gamă largă de discipline, în special în ceea ce privește dezvoltarea specialiștilor noștri și explorarea oportunităților existente în domeniul ingineriei tehnice”.

Williams Racing este una dintre cele mai emblematice echipe de Formula 1 din lume. Team-ul britanic concurează la cel mai înalt nivel de aproape cinci decenii, strângând în acel timp 114 victorii, 313 podiumuri și 128 pole positions. De peste 45 de ani, Williams Racing se află în fruntea unuia dintre cele mai rapide sporturi de pe planetă, fiind una dintre primele trei echipe cele mai de succes din istorie care concurează în Campionatul Mondial de Formula 1 FIA.

Similare

1 din 977