Informaţii la ziNewsOnlineslidesusUpdateUtilaje pentru construcţiiUtilaje terasiere

HD HYUNDAI redefinește standardele mini-excavatoarelor

Odată cu apropierea expoziției INTERMAT Paris 2024, cea mai mare manifestare Europeană din acest an dedicată utilajelor și tehnologiilor din domeniul construcțiilor, HD Hyundai a prezentat în premieră mondială încă opt modele de mini-excavatoare din noua sa clasă A, cu greutăți operaționale cuprinse între 1,7 și până la 5,5 tone. Conform declarațiilor reprezentanților constructorului mondial, utilajele compacte ce fac parte seria A aduc la un  nivel superior standardele de performanță și productivitate definite pentru această clasă, fiind proiectate pentru un nivel redus al noxelor emise, o capacitate mai mare de lucru datorată creșterii puterii hidraulice și un confort sporit pentru operator asigurat în timpul lucrului.

Caracteristicile de bază ale seriei A de mini-excavatoare includ:

  • Motoare diesel EU Stage V cu emisii reduse,
  • Sisteme hidraulice cu senzor de sarcină (load-sensing) pentru modelele mai mari din clasă,
  • Comenzi proporționale pentru operator montate pe joystick, acestea controlând exact echipamentele hidraulice prevăzute cu sisteme de cuplare rapide pentru furtunuri, precum și un sistem de supape de siguranță montate pe sistemele de acționare a brațului, contrabrațului și cilindrilor de orientare ai lamei buldozerului,
  • Interiorul cabinei operatorului este acum și mai confortabil. De asemenea, pentru utilajele mai grele de 3,5 t, cabinele pot fi rabatate pentru un acces facil al operatorului și echipelor de întreținere.

O nouă gamă completă de excavatoare

Noile excavatoare compacte se alătură noilor utilaje din gamele mini și midi, cu deplasare pe șenile, lansate deja de către HD Hyundai, acestea integrând o gamă de 12 modele, de la cel mai mic, HX10A de 1,0 tone până la modelul de 9 tone, HX85A. Cinci dintre mini-excavatoare: HX17A Z, HX19A, HX35A Z, HX40A și HX48A Z au fost lansate în luna februarie a.c., iar modelele de 2,5 tone, 3,0 tone și 5,0 tone vor completa gama în al doilea trimestru al anului 2024.

Toate noile modele au dimensiuni compacte, în plus cele cu sufixul „z” au un design zero-tailswing, partea anterioară nedepășind perimetrul șenilelor, ceea ce le permite să lucreze lângă pereți și aproape de alte obstacole fără a exista riscul de a lovi caroseria.

De asemenea, utilajele zero-tailswing pot fi furnizate cu contragreutate suplimentară, dacă este necesar, pentru a crește stabilitatea acestora în timpul operațiunilor de ridicare a sarcinilor mari. La modelele mici de excavatoare trenul de rulare are lățime variabilă, asigurând astfel o stabilitate maximă în timpul săpării în terenuri dificile precum și la încărcarea în camion.

Supapele de siguranță sunt incluse în dotarea standard pentru toți cilindrii hidraulici ai brațului, contra-brațului și cei de reglare a poziției lamei de buldozer, oferind un grad maxim de siguranță în timpul ridicării. Brațul excavatorului și cilindrii cupei sunt prevăzuți cu un sistem de protecție din fabrică, acesta având rolul de a feri tija cilindrilor hidraulici de lovituri externe. Toate utilajele pot fi echipate, la cerere, cu furtunuri hidraulice cu cuplare rapidă. O funcție de control a echipamentului hidraulic al lamei de buldozer este acum inclusă în dotarea standard, în timp ce opțional se poate comanda o lamă unghiulară, aceasta fiind disponibilă pentru utilajele de la modelul HX35A Z în sus.

Designul inovativ, precum și sistemul de iluminare unic Tiger Eye al părții din spate a game de mini-excavatoare HD Hyundai a primit și o recunoaștere internațională, modelele mai mari HX35A Z, HX40A și HX48A Z câștigând prestigiosul Red Dot Design Award. Utilajele au primit de asemenea, de asemenea, aprecierea specialiștilor pentru funcționarea lor ecologică și modul simplu de comandă.

Operatorii beneficiază de o cabină mare și confortabilă ce include un sistem de aer condiționat modern, nivelul de zgomot fiind acum și mai redus, comparativ cu modelele anterioare, atât la nivelul cabinei cât și în exterior. Cabina are conexiune Bluetooth, iar utilajele vin din fabrică cu un monitor digital de 5 inchi. Pe lângă afișarea informațiilor de funcționare, acest monitor poate fi utilizat pentru a programa setările echipamentelor hidraulice auxiliare în funcție de atașamentele utilizate. Ecranul este folosit de către operator inclusiv pentru a seta codul de protecție antifurt.

Echipamentele de comandă includ joystick-uri hidraulice, similare cu cele utilizate pe excavatoarele mai mari din seria A. Toate modelele,  de la HX40A în sus, sunt acum echipate standard cu un sistem hidraulic cu detecție a sarcinii, oferind un control continuu al acestora, puternic și precis. O singură pompă cu debit variabil cu capacități de partajare a debitului asigură utilizarea combinată ușoară a mai multor funcții hidraulice, utilajele fiind acum și mai ușor de controlat pentru lucrările fine de săpat și de nivelare. Componentele hidraulice au fost repoziționate, cu supapa principală de control instalată acum în partea dreaptă a mașinii, echipele de service având acum un acces mai simplu și rapid.

Ușile mari din spate și laterale ale compartimentului motorului oferă un acces ușor la toate punctele de service obișnuite, modelele mai grele fiind proiectate cu o cabină rabatabilă. Toate filtrele și punctele de schimbare sau completare a lichidelor hidraulice și uleiurilor sunt acum poziționate la nivelul solului, în plus utilajele având o interfață inferioară de conectare a șasiului pentru furtunurile cilindrilor hidraulici ai lamei de buldozer, simplificând astfel înlocuirea lor.

Miniexcavatoarele și midi excavatoarele din seria HX-A pot fi furnizate cu sistemul de management de la distanță Hi MATE de la HD Hyundai. Acesta folosește tehnologia prin satelit GPS pentru a furniza proprietarului și departamentelor de service informații în timp real despre poziționarea lor, modul de lucru și eventualele probleme tehnice sau coduri de eroare.

O nouă aplicație mobilă oferă proprietarilor de mașini și managerilor de flote posibilitatea de a accesa de la distanță toate informațiile necesare pentru ca utilajele să funcționeze economic și eficient. Hi MATE poate fi, de asemenea, utilizat pentru a seta alerte de zonă geografică, clienții fiind anunțați automat atunci când mașinile sunt mutate dintr-o arie predefinită fără autorizație.

Similare

1 din 956