Informaţii la ziNewsOnlineslideUtilaje pentru construcţiiUtilaje terasiere

Komatsu va fi prezent la INTERMAT cu peste 30 de utilaje, inclusiv noua gamă de excavatoare pe roți de 16 – 20 t

Komatsu, unul dintre liderii mondiali în domeniul utilajelor terasiere a anunțat în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în luna ianuarie a.c. la Paris noutățile în domeniul tehnologiilor, dar și utilajele care vor fi prezentate în cadrul expoziției Intermat ce se va desfășura în perioada 24-27 aprilie 2024.

Vizitatorii vor putea vedea în cadrul standului interior din Intermat excavatoarele Komatsu echipate cu kitul de ghidare Smart Construction 3D. Această tehnologie revoluționară dezvoltată de specialiștii japonezi are rolul de a crește semnificativ productivitatea gamei de excavatoare pe șenile și pe roți.

Proiectate și fabricate în propriile fabrici, utilajele electrice Komatsu vor reprezenta o atracție a standului din cadrul Intermat. Producătorul japonez are deja o istorie și o experiență îndelungată în domeniul producerii utilajelor eficiente energetic și cu un grad de poluare redus, aceasta începând încă din anul 2008, odată cu lansarea pe piața mondială a primelor excavatoare cu acționare hibridă. De atunci, Komatsu a continuat să-și extindă gama de echipamente hibride și electrice, de la cele mai mici până la cele mai mari excavatoare hidraulice.

La Salonul Intermat 2024, Komatsu își va prezenta noile excavatoare electrice, inclusiv cel mai nou produs, PC210LCE-11, ce face parte din gama de 20 de tone, dar și modelul PC138E-11 cu rază scurtă de întoarcere, sau revoluționarul PC33E-6 în versiunea cu cabină, o altă premieră mondială. Toate utilajele sunt echipate cu baterii litiu-ion.

În spațiul expozițional exterior Komatsu va prezenta utilaje de mare capacitate, precum excavatorul PC950-11 de 95 de tone, basculanta cu șasiu rigid HD605-8 și excavatorul cu echipament de demolare PC390HRD-11 pentru înălțimi mari de lucru, inclusiv sistemul de schimbare rapidă a brațului de demolare, modelul K100.

Vizitatorii vor avea acces la un spațiu special virtual unde vor putea să vadă tehnologiile de mâine și să descopere inovațiile care vor marca viitorul construcțiilor.

Noile excavatoare pe roți Komatsu PW168-11 și PW198-11

Komatsu va fi prezent cu un stand interior în cadrul Intermat 2024 care va include nu mai puțin de 30 de utilaje. De asemenea, aici vor fi prezentate tehnologii avansate în ceea ce privește managementul șantierelor și al utilajelor. Un loc special va fi rezervat noilor excavatoare pe roți PW168-11 și PW198-11.

Modelele PW168 și PW198 extind gama de excavatoare hidraulice pe roți cu rază scurtă și greutate operațională de 16 până la 20 t ale producătorului japonez. Noile utilaje se remarcă prin faptul că sunt compacte și ușor de transportat. De asemenea, producătorul le caracterizează ca fiind printre cele mai puternice din categoria lor, alte caracteristici fiind: confortul oferit operatorului în timpul lucrului, versatilitatea lor pe șantier, fiabilitatea și durabilitate în timp, chiar și în cele mai dure condiții de lucru. Noile excavatoare pe pneuri sunt disponibile deja pentru a fi comandate.

Ușor de transportat

Noile excavatoare pe roți Komatsu pot fi transportate rapid de pe un șantier pe altul fără a fi necesară închirierea unei remorci scumpe cu podeaua coborâtă. De asemenea, deși au o capacitate mare de lucru, pot fi utilizate cu succes în spațiile înguste din interiorul șantierelor urbane sau pe autostrăzi.

Datorită unei înălțimi de transport de numai 3,1 m, permit utilizarea remorcilor standard cu înălțimi de transport de până la 4 m. Raza de rotire a părții din spate a utilajelor în timpul lucrului este de numai 1,85 m pentru modelul PW168-11, respectiv 1,9 m  pentru excavatorul PW198-11, ceea ce le recomandă pentru utilizarea în șantiere care au numeroase obstacole interioare.

Puternice și rapide

Datorită motorului lor diesel Komatsu cu 4 cilindri, cu putere de 110 sau 129 kW, excavatoarele hidraulice cu roți cu rază scurtă de întoarcere permit excavarea, ridicarea și încărcarea materialelor pe orice tip de șantier de construcții. Motoarele respectă standardele europene Stage V și sunt livrate pentru prim umplere cu motorină HVO ecologică.

Ambele modele ies în evidență datorită brațului proiectat special pentru a lucra eficient și motorului montat pe partea din spate, ceea ce le asigură o capacitate de ridicare excepțională, putând face față fără probleme celor mai grele sarcini.

Un operator mulțumit

Modul de conducere activ, disponibil pe noile modele, este de asemenea impresionant. Datorită centrului de greutate coborât, utilajele sunt foarte stabile, indiferent de suprafața pe care lucrează. Operatorul are acum la dispoziție un nou scaun, ventilat și încălzit, deosebit de confortabil. Toate comenzile și informațiile privind buna funcționare a utilajului sunt simplu de accesat datorită joystick-urilor de lucru, în timp ce un număr de patru camere video, precum și vizualizarea din aer a utilajului, oferită în dotarea standard, asigură o vizibilitate unică pe piață.

Funcționale și polivalente

Excavatorul hidraulic cu roți este considerat pe multe șantiere europene un utilaj esențial, în primul rând datorită faptului că poate fi utilizat pentru diferite tipuri de lucrări, nu numai pentru săparea și încărcarea pământului. Astfel, acesta poate fi echipat cu accesorii rotative, care se pot înclina, dar și cu un sistem de ghidare 3D. Funcții precum controlul joystick-ului, controlul echipamentului de lucru sau dispozitivului de cuplare a remorcii fac ca excavatoarele PW168 si PW198 să fie apreciate in mod deosebit pe cele mai dificile șantiere.

Fiabile și rezistente

Motoarele acestor utilaje ce îndeplinesc cerințele celor mai dure norme de poluare europene sunt dotate cu cele mai noi filtre de particule diesel dezvoltate de către specialiștii de la Komatsu. Acestea pot funcționa perioade lungi de timp, trebuind înlocuite după 8.000 ore, permițând astfel că operatorul poate lucra fără întrerupere și fără grija că se pot bloca. De asemenea, tratarea gazelor de eșapament se realizează complet automat, fără a perturba fluxul de lucru.

Punctele de întreținere  sunt stabile și robuste. Acestea sunt plasate la nivelul solului, în spatele unor uși metalice rezistente, iar echipele de intervenție au un acces rapid și simplu la ele.

Toate comenzile principale sunt direct accesibile pe ecranul de control central montat pe consola din cabina operatorului, controlul calității lucrului și eventualele probleme tehnice fiind accesibile inclusiv de la distanță, prin sistemul Komtrax de management al flotelor de utilaje.

Similare

1 din 949