Home Informaţii la zi Komatsu prezintă noul excavator hidraulic PC2000-11
Komatsu prezintă noul excavator hidraulic PC2000-11

Komatsu prezintă noul excavator hidraulic PC2000-11

0

Proiectat pentru încărcarea mai rapidă a basculantelor cu șasiu rigid, noul excavator hidraulic PC2000-11 este echipat cu un motor Komatsu din noua generație ce îndeplinește cerințele normelor de reducere a poluării EU Stage V. Comparativ cu generația anterioară, noul Komatsu PC2000-11 oferă o putere de lucru mai mare  și un nou sistem de control al transmiterii acesteia de la motor la pompa hidraulică, acesta garantând cicluri de lucru mai rapide și o polivalență în exploatare unică pe piață. Bazându-se pe o experiență de 100 de ani în domeniul utilajelor de carieră și minerit, specialiștii grupului Komatsu oferă acum pieței de specialitate din întreaga lume un utilaj care asigură o securitate în exploatare neegalată de alte tipuri de mașini de pe piață și o productivitate și o durabilitate unice pentru această clasă.

Cu o masă proprie de 202 tone, acest super utilaj are un nou tip de controler al sistemului de pompare, bazat pe un program special, acesta optimizând debitul hidraulic și oferind timpi de lucru pentru un ciclu chiar mai rapid decât legendarul PC2000-8.

PC2000-11 este ideal pentru încărcarea basculantelor cu șasiu rigid din clasele cuprinse între 60 și până la 150 de tone, fiind un utilaj recomandat pentru activitățile cele mai grele, precum decopertarea sau încărcarea cărbunelui și a rocilor dure. Excavatorul are acum un mod simplificat de transmitere a puterii pe lanțul cinematic format din:  sistem de răcire, motor, PTO și pompe hidraulice, care oferă echipelor de întreținere o accesibilitate excelentă la componentele principale, un nivel redus al zgomotului în cabină, lucrările de întreținere planificate desfășurându-se într-un timp mai scurt.

Gregory Peeters, director de produs Komatsu Europe, recomandă operatorilor: „Activați noul mod de lucru „Power Plus ” și veți depăși rapid limitele de productivitate cu care sunteți obișnuiți. Pentru a utiliza la maxim această putere extraordinară șasiul, brațul, balansierul și trenul de rulare sunt ranforsate pentru a asigura un timp de funcționare maxim chiar și atunci când este utilizat în condiții de exploatare extreme. ”

Dar inginerii producătorului mondial Komatsu nu pierd niciodată din vedere nici confortul operatorilor și nici modul în care aceștia pot lucra la eficiență maximă. Astfel, PC2000-11 beneficiază de o cabină imensă, ergonomică, complet nouă, special proiectată pentru industria minieră, care oferă confort, securitate și conectivitate, astfel că operatorul și utilajul lucrează acum ca un tot unitar.

Siguranța este prioritatea principală pentru Komatsu: nou excavator PC2000-11 oferă în dotarea standard o scară de acces cu acționare hidraulică, întrerupătoare externe pentru oprire de urgență și un sistem de detectare a a mișcării și alertare, destinat unghiurilor fără vizibilitate din cabină.

Sistemul KomVision de monitorizare completă al utilajului cu ajutorul camerelor video, o tehnologie originală Komatsu, se regăsește și el în dotarea standard. Creat pentru a oferi operatorului o viziune integrală asupra spațiului de lucru, în special asupra camioanelor rigide și a celor mai mici, care intră și ies permanent din zona de lucru, sistemul KomVision este dotat cu 7 camere video și oferă o vedere completă, la 360 ​​de grade, a zonei de lucru pe un monitor special dotat cu un ecran tactil cu diagonala de 10,4 ”.

Sistemele de tratare a gazelor arse, deja testate pe alte utilaje, originale Komatsu, permit noului excavator PC2000-11 să respecte toate reglementările stricte UE legate de poluare, respectiv EU Stage V, fără a fi necesară utilizarea suplimentară  de lichid AdBlue® pentru tratarea gazelor arse.

La toate aceste funcții și tehnologii de ultimă oră dezvoltate de către specialiștii grupului Komatsu se adaugă sistemul de monitorizare de la distanță Komtrax Step5, Komtrax Plus și pachetul unic de asistență Komatsu Care, toate acestea la un loc făcând din PC2000-11 un utilaj redutabil, care oferă o valoare adăugată pentru client încă neegalată pe piață.

 

Productivitate și polivalență 

Komatsu PC2000-11 oferă performanțe multifuncționale îmbunătățite și o creștere a productivității de până la 12% și, prin urmare, poate încărca mai multe camioane într-un singur schimb. Sistemul hidraulic reproiectat monitorizează echipamentele de lucru și optimizează debitul hidraulic în funcție de condițiile de funcționare.

Komatsu PC2000-11 oferă posibilitatea operatorului de a alege între diferite moduri de lucru, putând astfel adapta mult mai precis performanțele utilajului la cerințele fiecărui tip de șantier în parte, fiind disponibil inclusiv noul modul „Power Plus”. Puterea crescută a motorului și noul sistem de control al pompelor hidraulice cu debit variabil conferă excavatorului PC2000-11 posibilitatea de a realiza timpi de lucru mai rapizi, deci mai multe cicluri de lucru pe oră, în consecință mai multe camioane încărcate pe zi.

 

Durabilitate

Utilizatorii beneficiază acum de un utilaj mai rezistent, durata de utilizare a componentelor fiind mai mare pentru Komatsu PC2000-11, în special datorită părții inferioare a brațului cu rezistență crescută și a pieselor turnate componente, mai groase și mai solide, a șenilelor și șasiului central ranforsat, a rolelor transportoare cu diametru mai mare și al sistemului nou de etanșare al cilindrilor hidraulici. Aceste etanșări speciale permit de asemenea excavatorului PC2000-11 să lucreze un timp îndelungat și în cele mai abrazive medii.

 

Societatea MARCOM RMC ’94 este unicul distribuitor autorizat pentru România a întregii game de utilaje terasiere Komatsu. Pentru orice informație și pentru comenzi puteţi apela la telefon 0722.30.30.26 sau scrie la adresa de email  office@marcom.ro.