NewsOnlineUtilaje pentru construcţii

Liebherr extinde gama de macarale pe șenile cu braț telescopic cu noul model LTR 1150

– În ceea ce privește capacitatea de ridicare, LTR 1150 se situează între modelele LTR 1100 și LTR 1220

– Transportul pentru acest model este extrem de economic

– Prima macara pe șenile cu braț telescopic cu ”sistem de calare cu geometrie variabilă” VarioBase®

Liebherr a anunțat în acest an extinderea gamei sale de macarale pe șenile cu braț telescopic cu o nouă macara de 150 de tone, LTR 1150, care este poziționată din punctul de vedere al capacității de ridicare între modelele LTR 1100 și LTR 1220. Deși noul model de macara oferă cu aproximativ 50% mai multă capacitate de ridicare decât LTR 1100, poate fi însă la fel de ușor deplasat cu costuri la fel de reduse precum modelul similar de 100 de tone – incluzând șasiul pe șenile cu o greutate totală de 60 de tone și o lățime de transport de 3,5 metri sau, opțional, se poate asigura transportul acesteia fără șenile, masa sa totală fiind în acest caz de numai 38 de tone, la o lățime de 3,0 metri. LTR 1150 este prima macara pe șenile cu braț telescopic care este echipată cu ”sistem de calare cu geometrie variabilă” Liebherr VarioBase®, care determină capacitatea de ridicare optimă în funcție de distanța de extindere a șenilelor și unghiul de rotație.

Odată cu lansarea modelului LTR 1150, Liebherr răspunde astfel cerințelor operatorilor de macarale care lucrează cu sarcini care depășesc capacitatea de ridicare a macaralelor pe șenile model LTR 1100, dar pentru care utilizarea macaralei model LTR 1220 reprezintă o utilizare parțială a capacităților acesteia de ridicare. În concluzie, în ceea ce privește performanțele de ridicare, noua macara de 150 de tone se încadrează exact între aceste două modele.

„Compactă și puternică, transportabilă complet echipată”

Dar principala calitate a noii macarale LTR 1150 este dată de modul său de transport economic: nici-o altă macara pe șenile cu braț telescopic de pe piață din această capacitate de ridicare nu poate fi transportată precum aceasta, pe trailere “low-bed”, complet echipată inclusiv cu șenilele, având o lățime pentru transport de doar 3,5 metri. LTR 1150 nu numai că poate fi transportată astfel, dar are și o greutate totală de numai 60 de tone. Din acest motiv, Liebherr a caracterizat acest model prin sloganul „Compactă și puternică, transportabilă complet echipată”.

Opțional, noua macara pe șenile cu braț telescopic are o lățime de gabarit de numai 3,0 metri dacă se optează pentru un transport fără șenile, ceea ce reduce și greutatea totală de transport la doar 38 de tone. Transportul în această ultimă variantă necesită utilizarea mai întâi a unui echipament de ridicare ce utilizează patru cilindri hidraulici care susțin macaraua în timp ce șenilele sunt îndepărtate și trailerul “low-bed”, se poziționează sub macara. Acest mod de transport și-a demonstrat deja utilitatea pentru modelele LTR 1100 de 100 de tone. În plus, pentru modelul LTR 1150, un sistem automat, asistă operatorul și face ca ridicarea macaralei să se realizeze mai ușor. Acesta a fost dezvoltat pentru a permite asamblarea și dezasamblarea mai rapidă și mai ușoară a șenilelor de la șasiu.

Cele două șenile, fiecare cântărind unsprezece tone, pot fi transportate împreună cu o semiremorcă standard cu o lățime de numai 2,55 metri. Treptele de acces integrate în șenile sunt pliate în timpul transportului.

În ceea ce privește distribuția contragreutăților, s-a pus un accent puternic pe asigurarea unui transport economic al acestora oriunde în lume, indiferent de legislația locală. Cu doar patru operații de ridicare întreaga contragreutate poate fi fixată pe macara pentru a începe lucrul: două operații de ridicare sunt necesare pentru cele două contragreutăți centrale de 11 tone și două pentru a monta contragreutatea maximă de 41 t pe platforma rotitoare a suprastructurii macaralei. Ca și în cazul macaralelor mobile cu braț telescopic pentru toate tipurile de teren Liebherr, model LTM, aceasta este atașată la platforma rotitoare cu ajutorul unui dispozitiv cu cilindri hidraulici. Operatorul macaralei este asistat în timpul procesului de fixare de către sistemul Liebherr – AutoBallast. Sistemul de susținere a contragreutății platformei rotitoare este integrat în contragreutatea centrală.

Sistemul VarioBase®, o premieră pentru macarale pe șenile cu braț telescopic

Sistemul de calare cu geometrei variabilă VarioBase® nu numai că oferă o siguranță mai mare în timpul lucrului pentru macarale mobile cu braț telescopic pentru toate tipurile de teren Liebherr, dar permite și capacități de ridicare semnificativ mai mari, în special atunci când sarcinile de lucru sunt ridicate peste calele hidraulice ale sistemului de calare. LTR 1150 este prima macara pe șenile cu braț telescopic care este echipată cu acest sistem, care determină capacitatea de ridicare optimă în timp real în funcție de lățimea de extindere a șenilelor și unghiul de rotație, care este variabil. Cele mai mari avantaje din punctul de vedere al capacității de ridicare se obțin atunci când se efectuează ridicarea pe direcția colțului șenilelor, în special atunci când se lucrează cu lățimi reduse de extindere a șenilelor. Sunt disponibile modurile de lucru pentru lățimea maximă dintre șenile, de 5,8 metri, pentru o lățime redusă de 5,0 metri și o lățime pentru șenile îngustă, de numai 3,5 metri.

Ca și în cazul celorlalte macarale Liebherr LTR, modelul LTR 1150 are, de asemenea, în echipare diagrame de ridicare pentru pante de până la maximum 4 grade – pentru valori de 0,3°, 0,7°, 1,5°, 2,5° și 4°. Pentru prima dată, la acest model din categoria macarale pe șenile cu braț telescopic, Liebherr a introdus și diagrame de sarcini în funcție de viteza vântului „WindSpeed Load Charts”, care fac posibilă ridicarea în siguranță a sarcinii maxime, în diferite configurații ale brațului, chiar și la viteze admise mai mari ale vântului, de până la 15,6 m/s.

Macaraua ideală pentru parcuri eoliene și industria construcțiilor

Datorită performanțelor sale de ridicare și caracteristicilor excelente de tip pick & carry, noua macara LTR 1150 este recomandată și pentru asamblarea turbinelor eoliene. De asemenea, este capabilă să asambleze macarale pe șenile până la clasa de 1.000 de tone și poate muta componente cu o greutate de peste 60 de tone. Componentele turbinelor eoliene, cum ar fi nacelele și butucul palelor se regăsesc în ținta de greutate a macaralei. Pe lângă utilizarea la descărcarea acestor piese din vehiculele de transport, LTR 1150 le poate transporta pe poziții, deplasându-se în șantier, acolo unde nu sunt restricții legate de greutatea pe sol.

Această caracteristică unică a macaralelor pe șenile cu braț telescopic, comparativ cu alte tipuri de macarale mobile cu braț  telescopic, face ca utilizarea lor să fie extrem de atractivă pe șantierele de construcții, acolo unde trebuie ridicate numeroase materiale din locuri de depozitare diferite, precum și la construcția clădirilor industriale. Utilizând brațul de asamblare scurt dar puternic și al 2-lea troliu de sarcini, LTR 1150 poate deplasa sarcini de până la 34,6 tone în orice poziție dorită. Gama de echipamente de lucru pentru brațul telescopic de 52 de metri include, de asemenea, un braț prelungitor dublu pliabil reglabil hidraulic și extensii zăbrelite pentru brațul telescopic care permit atingerea unei înălțimi de ridicare de lucru sub cârligul de sarcini de până la 83 de metri.

Similare

1 din 911