Home Informaţii la zi Lucrările importante au nevoie de utilaje de încredere
Lucrările importante au nevoie de utilaje de încredere

Lucrările importante au nevoie de utilaje de încredere

0

Chiar dacă, teoretic, vara stațiunile de la malul mării sunt interesate de turism și nu de construcții edilitare de anvergură, totuși există zone unde acestea pot dura luni, sau chiar ani, fără să țină seama de anotimp. Dar și aceste lucrări pot fi efectuate mult mai repede și mai corect dacă apelezi la o firmă profesionistă care, bineînțeles, se bazează pe o flotă de utilaje bine organizată și pusă la punct.

Lucrările la malul mării pot fi oprite de vremea capricioasă, dar și de mediul de lucru extrem de coroziv, sarea de mare și vântul amestecat cu nisipul fin atacând în special articulațiile elementelor în mișcare, precum brațele de lucru ale utilajelor.

De această dată am ales un șantier la malul mării, care trebuie să realizeze … totul. Adică: instalarea unui nou sistem utilitar de electricitate, apă, gaze, telecomunicații și iluminat stradal dar și reasfaltarea străzilor adiacente și a trotuarelor.

În centrul acestei activități se află un Compact Track Loader CASE TR270 și un încărcător compact model  CASE T450 cu un atașament special pentru drumuri, Rock Wheel. De ce utilaje compacte? Totuși, este o zonă turistică aglomerată, iar vizitatorii trebuiesc cât mai puțin deranjați. În același timp, noua gamă de încărcătoare compacte de la CASE livrează puteri incredibil de mari pentru dimensiunile lor, acestea permițând utilizarea unor echipamente de lucru puternice, specifice unui șantier rutier.

Dealerul CASE local a fost consultat de firma care se ocupa de realizarea șantierului în privința utilajelor recomandate pentru a fi cât mai apropriate de cerințele specifice zonei. Astfel, au fost alese încărcătoarele compacte Compact Track Loader CASE TR270 și CASE T450, cu atașamentul special pentru drumuri, Rock Wheel.

Dealerul CASE a argumentat alegerea sa subliniind faptul că întreaga gamă Compact Track Loader de la CASE oferă avantaje deosebite utilizatorului, oferind o forță de lucru mare, în ciuda dimensiunilor compacte.  Pentru a crește această putere și mai mult, utilajele compacte au fost comandate cu un sistem hidraulic de putere, care livrează un debit mai mare cu 55% comparativ cu utilajele standard. Astfel, echipamentele de tăiere a betonului și de mărunțire au suficientă putere pentru a lucra cu viteză maximă, în plus pentru conectarea lor fiecare utilaj livrat a venit și cu o priză electrică cu 14 pini.  Echipamentul CASE Rock Whell, creat pentru a săpa rapid șanțuri, a avut astfel la dispoziție întreaga putere necesară pentru a lucra cât mai rapid.

Cea mai solicitantă activitate pentru operatori dar și ceilalți lucrători din șantier este cea de săpare a șanțurilor, uneori fiind necesară îndepărtarea covorului de asfalt. Deoarece termenele sunt stricte iar spațiul de manevră minim, toți trebuie să lucreze în condiții de zi-lumină, nici o abatere nefiind permisă. În aceste condiții, operatorii au apreciat în mod special cabina spațioasă și confortabilă, cu aer condiționat și un sistem audio de calitate.

Echipamentul CASE T450 Rock Wheel a reușit să taie fără probleme zone unde grosimea de beton armat era de 200 mm și cea de asfalt de aproape 50 mm. În plus, lățimea roții de tăiere corespunde dimensiunilor șanțului pentru așezarea cablajelor de telecomunicații, ceea ce a dus în acest caz la o reducere semnificativă a timpului de săpare.

CASE T450 Rock Wheel este, de asemenea, disponibilă pentru noua gamă de încărcătoare antiderapante din seria CASE B, lansată în martie 2020.