Home Informaţii la zi De ce viitorul echipamentului compact este electrizant
De ce viitorul echipamentului compact este electrizant

De ce viitorul echipamentului compact este electrizant

0

-după un studiu Hitachi-

Condusă de preocupările de mediu și eficiență, cererea de echipamente electrice pentru construcții în Europa este în creștere. Acest lucru este valabil în special pentru echipamentele compacte, care sunt adesea utilizate în medii urbane puternic populate. Deși motoarele diesel care respectă standardele UE privind emisiile STAGE V pot îndeplini cele mai stricte reglementări, antreprenorii încearcă să obțină un avantaj pentru licitații, pentru a obține mai multe credite.

Cu toate acestea, producătorii de utilaje trebuie să facă față la multe provocări pentru a răspunde cererii de echipamente cu baterii cu emisii zero. Acestea includ probleme tehnice referitoare la aplicații practice, cum ar fi costul ridicat al bateriilor, timpii lungi de încărcare și capacitățile scurte de funcționare.

Mărimea devine importantă

În plus, pentru echipamente compacte, instalarea bateriei tinde să crească dimensiunea totală a mașinii. Astfel se elimină avantajul principal al mașinilor compacte – capacitatea lor de a lucra în spații limitate. Cu toate acestea, reducerea dimensiunii bateriei pentru a se încadra în interiorul mașinii nu poate asigura un timp de funcționare suficient.

În ciuda acestor provocări, este considerată mai ușor să dezvolți versiuni electrice ale modelelor mai mici, datorită dimensiunii bateriei. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că mini excavatoare sunt cele care conduc în domeniul acționării electrice.

La Bauma 2019, numeroase excavatoare electrice au fost expuse pentru prima dată, inclusiv un model Hitachi de două tone ZE19 cu emisie zero și altul de opt tone ZE85. Cele două modele conceptuale au fost dezvoltate de European Application Center GmbH (EAC), o asociere între Hitachi Construction Machinery Co., Ltd (HCM) și KTEG, compania specială de dezvoltare a aplicațiilor a dealerului german Hitachi, Kiesel.

Ambele excavatoare sunt construite pentru utilizarea unor baterii de înaltă calitate, care asigură o viață lungă și încărcare rapidă. Cu o oră de încărcare, acestea sunt capabile să lucreze mai mult de patru ore. De asemenea, acestea sunt extrem de silențioase, în comparație cu alternativele pe motorină.

Prin unirea forțelor cu KTEG, HCM speră să accelereze timpul de comercializare pentru o gamă completă de excavatoare electrice. Mai recent, a anunțat dezvoltarea unui mini excavator de cinci tone, alimentat cu baterii, ceea ce reprezintă un alt pas către acest obiectiv.

 

tags: