Home Informaţii la zi Metso, soluţia unică pentru orice situaţie
Metso, soluţia unică pentru orice situaţie

Metso, soluţia unică pentru orice situaţie

0

Cererea tot mai mare de material concasat a determinat compania Bogaevsky Karyer JSC să ia tot mai mult în considerare extinderea afacerii prin producerea unui volum mai mare de agregate pe piață. Încă de la început, conducerea companiei a dorit să îmbunătățească productivitatea și, în același timp, calitatea sorturilor produse.

În ciuda termenului strâns şi a procesului complex de reproiectare, compania a reuşit să îşi atingă ţelul cu ajutorul partenerului său de încredere, producătorul mondial de utilaje pentru concasare și sortare, compania Metso. Acum, instalaţia funcționează cu succes de mai bine de jumătate de an, utilizând o nouă linie de producţie, aceasta demonstrând un grad ridicat de performanţă şi, implicit, oferind utilizatorilor finali ai sorturilor concasate un grad înalt de satisfacție față de produsele livrate.

Scopul proiectului: producerea unei calități mai bune și a unei cantități mai mari

Bogaevsky Karyer JSC, una dintre cele mai mari companii de prelucrare a agregatelor din Rusia, a fost fondată în 1997 în regiunea Moscovei. Activitatea principală a întreprinderii este exploatarea unui mare zăcământ ce constă dintr-un amestec de nisip și pietriș și prelucrarea acestuia pentru producerea agregatelor necesare construcțiilor, precum piatra spartă de clasa II, pietriș și nisip. Capacitatea sa totală de producţie anuală ajunge la aproximativ 5,5 milioane mc. de produse finite, care trebuie să corespundă normelor naționale de calitate.

Nivelul tot mai mare al cererii pentru produsele finite (nisip de clasa I și II, piatră concasată spălată, sorturile 5-20 mm și  20-40 mm precum și pietriș spălat de 3-10 mm) a încurajat managementul firmei să caute o îmbunătățire a eficienţei procesului de producție. Acest lucru a fost realizat prin creșterea volumului de agregate concasate și sortate, reducerea costurilor de producție și îmbunătățirea calității produsului final.

Reorganizarea procesului de producție

Pentru a reduce numărul de unități de mașini implicate în operațiunile zilnice de extragere și prelucrare (inclusiv excavatoare și încărcătoare), a scădea numărul de oameni și pentru a spori capacitatea unităților operaționale, conducerea firmei a decis să înlocuiască trei instalații de concasare și sortare (DSF-1, DSF-2 și DSF-3), precum și o instalație mobilă de spălare și sortare cu o singură instalație avansată de concasare și sortare, capabilă să proceseze un volum ridicat de produse finale al carierei până la sfârșitul activității sale, adică aproximativ 25 de ani.

Pentru a atinge acest obiectiv, experții Metso au propus să reorganizeze fluxul de producție și să transforme întregul proces bazat pe patru stații de producție într-unul  bazat pe o singură instalație de concasare și sortare, în cel mai scurt timp posibil.

Startul procesului de proiectare a fost dat în 2017, și în martie 2019, uzina a fost pusă în funcțiune.

„Unul din punctele esențiale ale proiectului, esențial pentru client, a fost acela să se finalizeze toate lucrările de construcție și instalare în perioada de iarnă pentru a putea atinge capacitatea de proiectare la începutul primăverii anului 2019. A fost posibil să se respecte termenul limită datorită cooperării strânse între personalul Metso și echipa clientului.”, a explicat managerul de proiect al echipei Metso.

Soluția Primesite a inclus integrarea completă a proiectului Metso, începând cu proiectarea stației, inclusiv a sistemului de transport de ultimă generație, destinat transferării materialului de la un nivel de prelucrare la altul, a sistemului automat de control al procesului, precum și a construcției, instalării și lucrărilor de preinstalare, totul în termenul stabilit.

“Nu suntem suficient de bogați pentru a cumpăra produse ieftine. Înțelegem că este mai bine să plătești mai mult pentru o piesă de schimb scumpă astăzi și să fim siguri că mâine va funcționa corect și nu va da greș”, a declarat directorul general ​al firmei. Acum, instalaţia este complet automatizată, ceea ce reduce semnificativ riscul producerii unor accidente grave, dar şi timpii necesari pentru operaţiunile de întreţinere. De exemplu, experții Metso  au instalat o funcție de calibrare automată pentru concasoarele cu conuri, ceea ce ajută la economisirea timpului pentru întreținerea și reglarea echipamentelor. Pentru a asigura funcționarea corectă a noilor echipamente, o echipă de specialiști a fost creată în cariera Bogaevsky, care a fost instruită de experți Metso pentru a opera eficient instalațiile. Întreținerea echipamentului instalației necesită acum doar o oră pe tură. „Este esențial să ne îndeplinim obligațiile legate de mentenanța zilnică și să întreținem cu grijă echipamentul încredințat nouă. Acesta este motivul pentru care eficiența tuturor echipamentelor noastre este foarte mare. Mai mult, toate piesele de schimb pe care le folosim sunt furnizate de Metso în cel mult opt ore de la solicitarea piesei respective.”

Costul de producție a devenit mai mic, volumele de producție s-au triplat, iar capacitatea este acum mult mai mare. În prezent, produce 5.500 mc de produse finite pe schimb. Prin construirea noii instalaţii de concasare și sortare, compania a reușit să își atingă cu succes cele două obiective: îmbunătățirea productivității și creșterea eficienței. De exemplu înainte de reorganizare, erau prelucrate aproximativ 8.000 mc de amestec de nisip și pietriș zilnic, în prezent volumul a ajuns la 11.000 mc cand se opereaza in doua schimburi. Volumul mediu de produse livrate este de 15.000 mc pe zi. Această capacitate de producție a fost obținută în doar două luni de la punerea în funcțiune a noii staţii de concasare.

“Soluția Metso Primesite include nu numai recomandarea echipamentelor, ci și ingineria completă personalizată a fabricii, furnizarea de echipamente, transportoare cu bandă și structurile de susținere din oțel aferente, precum și managementul proiectului, supravegherea șantierului și punerea în funcțiune. Cu decenii de experiență în concasare și sortare, expertiza Metso în procese și automatizare, combinată cu o gamă largă de echipamente, service și piese, putem oferi soluţia completă în orice situaţie.”, rezumă Bruno Peix, vicepreședinte, Sisteme – Agregate, Metso.

tags: