Home Informaţii la zi Mobilitatea, reinventată de Mecalac MWR
Mobilitatea, reinventată de Mecalac MWR

Mobilitatea, reinventată de Mecalac MWR

0

Excavatoarele Mecalac MWR oferă noi orizonturi pentru orice afacere legată de săparea pământului. Odată cu noua generație de excavatoare pe pneuri de la Mecalac, pentru prima dată se poate lucra cu un utilaj cu mobilitate mare, dar fără a pierde stabilitatea la încărcări mari.  Producătorul afirmă că este o adevărată revoluție în domeniu, deoarece excavatoarele cu roți MWR sunt construite special pentru a fi stabile și compacte.

Acestea au un concept exclusivist și oferă soluții de săpare unice pe piață. Prin coborârea centrului de greutate al noului MWR, Mecalac revoluționează lumea excavatoarelor pe roți, așa cum o știm. Cu o stabilitate excepţională pe orice tip de teren, siguranţă şi mobilitate crescute, MWR asigură performanţa necesară fără niciun fel de pierderi din punctul de vedere al randamentului. Rezultatul: un utilaj de dimensiuni XS cu performanțe de ridicare XL.

Echilibrat… natural

Noile MWR beneficiază de stabilitate la 360 °, ceea ce înseamnă că utilajul rămâne la fel de stabil, indiferent de unghiul de rotație. Orice ciclu de lucru este realizat din mișcările clasice: ridicare, rotire, descărcare, revenire la poziția inițială… acum oricare din aceste faze se desfășoară fără nicio problemă. Noile MWR transformă logistica șantierului, indiferent de condițiile de lucru. Astfel, performanța este asigurată în orice moment al zilei, la un unghi de lucru de 360 de  grade.

Designul original, unic pe piață, permite un acces direct la rezervor pentru umplere, acesta fiind situat aproape de sol și contribuind și el la creșterea stabilității. În plus, acesta oferă o capacitate mare, deci o autonomie sporită după fiecare alimentare. Umplerea rezervorului este pe cât de ușoară, pe atât de sigură. Astfel, întreținerea lui zilnică este întotdeauna fără riscuri.

Intrarea în cabină se face simplu, fără trepte de acces suplimentare, deoarece portiera nu este plasată deasupra roților, ci între ele, mai aproape de sol. Accesul este astfel și simplu dar și sigur, chiar și în condiții de iarnă sau ploaie. În concluzie, datorită centrului de greutate coborât al mașinii, cabina este perfect accesibilă șoferului, cu efort minim și risc minim.

Un mod de operare simplu… pe măsura utilajului

Un singur comutator permite operatorului să aleagă între funcționarea în mod de parcare, de lucru sau deplasare rutieră. Datorită selectorului central unic, șoferul poate comuta în modul rutier sau parcare cu o singură apăsare de buton, economisind în unele cazuri până la zece mișcări de comandă separate.  Aceasta este cu adevărat o premieră mondială, modul de lucru fiind ales instantaneu. Acest mod de comandă unic garantează o conducere impecabilă pe șantierele de construcții, lăsând șoferului posibilitatea să se concentreze pe alte sarcini de lucru. În plus, acum totul este mai sigur, deoarece acest tip de comandă unică elimină riscul ca un operator să activeze setările greşite. Cu MWR, totul este automatizat.

 

Compact, înseamnă mai rapid, mai agil

Noile excavatoare pe pneuri de la Mecalac au dimensiuni XS, o flexibilitate incredibilă a brațului, datorită segmentării acestuia. Astfel, întreaga serie MWR permite lucrul în cele mai grele zone, acolo unde aparent nu poate intra nici un utilaj normal, putând săpa fără probleme chiar și între roți. Braţul poate fi strâns foarte uşor, acest aspect fiind esenţial pentru şantierele înguste, în special cele urbane.

În funcție de tipul de șantier, noua gamă MWR de la Mecalac poate fi echipată cu patru roți directoare, ceea ce îi permite o întoarcere în U, practic pe loc, depăşind eficient toate obstacolele. Scopul: asigurarea unei mobilități maxime în zone înguste. Cu modul de deplasare „crab”, se poate ieşi din orice zonă închisă, chiar de-a lungul pereților, cu un minim de manevre efectuate.

tags: