Home Informaţii la zi Noua generație de excavatoare CAT 317 ȘI CAT 317 GC
Noua generație de excavatoare CAT 317 ȘI CAT 317 GC

Noua generație de excavatoare CAT 317 ȘI CAT 317 GC

0

Noile excavatoare Cat 317 și 317 GC de 17 tone fac parte din clasa Next Gen, ceea ce înseamnă că oferă utilizatorului mai multă performanță în timpul lucru și costuri de operare și întreținere reduse. Oferind mai multă putere și performanță, noul excavator 317 se remarcă printr-un număr mai mare de tehnologii CAT oferite în dotarea de serie, producătorul afirmând că acestea pot crește eficiența în utilizare cu până la 45%. În plus, CAT 317 GC are costurile de întreținere mai reduse cu până la 20%.

Operatorul poate alege între diferite moduri de lucru ale motorului, în funcție de tipul șantierului, astfel ca utilajul să ofere un randament maxim și o reducere semnificativă a consumului de combustibil:

– Modul de lucru SMART are sarcina de a regla automat motorul și puterea sistemului hidraulic în funcție de condițiile de lucru, crescând eficiența utilajului,

– Modul ECO are rolul de a reduce la minim consumul de combustibil atunci când lucrează pentru aplicații mai puțin solicitante,

– Modul Power,  disponibil pentru excavatorul 317 Next Gen, oferă în mod constant putere și productivitate maximă atunci când lucrează pe șantiere solicitante.

Noul sistem hidraulic auto-responsiv al excavatoarelor realizează un echilibru între necesitatea de putere și eficiența în lucru pentru a oferi o săpare precisă. Un nou tip de sistem de control al supapei de sens principale elimină necesitatea controlului liniilor hidraulice de lucru, reduce pierderile de presiune și reduce consumul de combustibil. Atât noile modele Cat 317, cât și 317 GC sunt livrate în standard cu noile cupe Cat Advansy, care oferă o durată de viață crescută, un grad mare de umplere și posibilitatea de a le schimba rapid.

Tehnologie pentru performanțe superioare

Sistemul automat de lucru Cat Grade Assist controlează mișcările brațului, contrabrațului și cupei, operatorul efectuând operațiunea de săpare cu ajutorul unei singure manete. Cat Grade cu sistem 2D controlează în mod automat adâncimea, panta și distanța de săpare, cu ajutorul unui monitor touchscreen, astfel chiar și operatorii mai puțin experimentați putând lucra cu o productivitate mare și foarte exact. Sistemul este simplu de actualizat la Cat Grade cu Advance 2D sau Cat Grade cu 3D.

Operatorii primesc informații despre masa de material excavat în timp real precum și estimări despre total cantitate excavată, astfel crescând eficiența săpării datorită tehnologiei Cat Payload existentă în dotarea standard pe modelul Cat 317. Toate informațiile importante legate de funcționarea utilajului, cum ar fi cantitatea de pământ încărcată, consumul de combustibil și codurile eventualelor defecțiuni, sunt obținute prin intermediul tehnologiei standard Product Link, acestea putând fi primite imediat de către administratorii de flote sau alt personal prin intermediul sistemului Vision Link® și al aplicației Cat App, sporind astfel eficiența pe șantier a întregii flote de utilaje.

Tehnologiile Cat Remote Services valorifică datele telematice raportate de către modelul 317 pentru a permite distribuitorilor CAT de utilaje din zonă să asigure o funcționare optimă a excavatorului de la distanță, cu o productivitate și eficiență maxime.

Un alt program, Remote Troubleshoot, poate analiza datele de operare ale mașinii în timp real pentru a permite tehnicienilor importatorului să efectueze teste de diagnostic și să identifice problemele fără a afecta productivitatea mașinii, economisind astfel și costurile unei deplasări a service-ului până la șantier.

Sistemul Remote Flash asigură că excavatorul funcționează cu cea mai recentă versiune a software-ului de la bord, optimizând programul de funcționare al utilajului, astfel încât acesta să poată oferi performanțe ridicate, eficiență maximă și timpi minimi de opriri neprogramate.

Costuri de întreținere reduse

Intervalele de întreținere extinse și mai bine sincronizate ale noii game de excavatoare Cat 317 și 317 GC reduc costurile de întreținere cu până la 20% față de seria anterioară. Un nou filtru hidraulic de ulei oferă o filtrare îmbunătățită și un interval de schimbare cu 50% mai mare, de 3.000 de ore. Noile supape antidren mențin uleiul hidraulic curat în timpul înlocuirii filtrului. Durata de viață a filtrului și intervalele de întreținere sunt ușor de urmărit pe monitorul LCD din cabină.

Întreținerea zilnică este acum foarte ușoară deoarece toate punctele de control, inclusiv uleiul, fiind rapid accesibile de la nivelul solului. O a doua jojă de ulei pentru motor asigură tehnicienilor un confort de lucru deosebit, aceștia putând verifica nivelul de ulei precum și completarea sa prin partea superioară a excavatorului.

CAT 317, 317 GC – Specificații tehnice

  Cat 317 Cat 317 GC
Motor Cat C4.4 Cat 3.6
Putere netă, CP 130 119
Masă operațională, kg 17.800 17.100
Adâncime maximă de săpare, mm 6.600 6.400
Rază maximă de lucru, mm 9.200 9.010
Înălțime maximă de lucru, mm 6.370 6.280