Home Informaţii la zi Wirtgen, frezare în stil mare!
Wirtgen, frezare în stil mare!

Wirtgen, frezare în stil mare!

0

Odată cu lansarea cu succes a noii sale generații de mașini de frezare de capacitate mare, Wirtgen a făcut îmbunătățiri majore ale întregului proces de frezare din punct de vedere al performanței și eficienței. Specialistul în mașinile de frezat la rece a adăugat acum modelele “amiral” W 220 Fi și W 250 Fi la seria sa F.

Noile mașini de frezare W 220 Fi și W 250 Fi servesc o gamă largă de aplicații ce permit lucrul la o adâncime maximă de frezare de 350 mm – de la reabilitarea suprafeţei de rulare şi lucrări care necesită un grad mare de fineţe, până la îndepărtarea a stratului de asfalt. Sunt disponibile diverse concepte de acționare pentru a asigura o performanță maximă și optimă de frezare. De exemplu, W 220 Fi este echipat cu o transmisie Dual Shift cu două trepte, în timp ce W 250 Fi are o unitate de acțiune cu motor dublu. Cu o putere a motorului de 812 CP (W 220 Fi) și respectiv 1.024 CP (W 250 Fi), cele două modele sunt excepțional de puternice.

“Mill Assist” ca standard

La fel ca modelele de succes din seria F W 200 Fi, W 207 Fi și W 210 Fi, W 220 Fi și W 250 Fi stabilesc, de asemenea, noi standarde în ceea ce privește performanțele de frezare și eficiență. În modul automat, sistemul de asistență standard “Mill Assist” asigură un echilibru optim între performanță și costurile de operare. Acest lucru nu numai că îmbunătățește performanțele de frezare, dar reduce și consumul de motorină, apă, precum și emisiile de CO2.

Parametri optimi ai mașinii pentru toate strategiile de lucru

Operatorul utilajului poate alege, de asemenea, una dintre strategiile de lucru presetate, cum ar fi „Cost-optimized”, „Optimized Performance” sau „Quality texture”. De exemplu, este posibilă definirea în avans a calității cerute a texturii de frezare pe o scală de la 1 (grosier) la 10 (foarte fin), prin simpla apăsare a unui buton.

Control automat al acționărilor motorului

De asemenea, “Mill Assist” controlează automat nivelul de putere transmis cu ajutorul celor două trepte Dual Shift. Împreună cu motorul diesel, controlul inteligent al transmisiei extinde gama de lucru a maşinii. La viteze mai mici, consumul de combustibil poate fi redus semnificativ. La viteze mai mari, este crescută viteza de lucru fără a face rabat de la calitatea lucrării. “Mill Assist” reuşeşte să controleze, în funcţie de strategia de lucru aleasă şi de starea proiectului, ambele motoare, în funcţie de necesităţi. În plus, în acest fel, motoarele funcţionează la parametri optimi, fiind redus costurile legate de carburant şi piese de uzură.

WPT pentru documentarea precisă a performanței și eficienței

Wirtgen Performance Tracker (WPT) calculează precis performanța de frezare a suprafeței, volumul de frezare și valorile de consum pentru mașină. Datele importante privind performanța și consumul sunt afișate în timp real pe platforma operatorului și sunt, de asemenea, trimise proprietarului utilajului prin e-mail, într-un raport automat generat imediat după finalizarea lucrărilor de frezare.

tags: