Home Informaţii la zi BOMAG a prezentat noile sale soluții tehnologice
BOMAG a prezentat noile sale soluții tehnologice

BOMAG a prezentat noile sale soluții tehnologice

0

Soluțiile viitorului sunt legate de digitalizare și sustenabilitate, iar producătorul mondial BOMAG de utilaje destinate construcției drumurilor, a demonstrat în cadrul expoziției Bauma 2022 încă o dată că este un leader în domeniul tehnologiilor viitorului, propunând soluții tehnologice revoluționare integrate în cele mai noi utilaje ale sale, prezentate în premieră mondială în cadrul expoziției.

Standul de mari dimensiuni ale producătorului mondial de utilaje BOMAG a găzduit atât prezentări de noi utilaje și echipamente, dar și demonstrații practice, cele mai puternice compactoare putând fi fiind testate aici de către vizitatori. Printre utilajele speciale pe care BOMAG le-a prezentat am remarcat  maiul compactor BT 60 e alimentat cu baterii electrice, dar și placa vibratoare unidirecțională BR 95, ușor de manevrat, cu o bază de lucru pătrată și colțuri rotunjite, ce permit compactarea completă până în cele mai mici spații.

Aici am stat de vorbă cu specialiștii firmei Genco’93 S.A., unicul reprezentant al mărcii BOMAG în România și una dintre cele mai importante firme din România specializate în distribuția de utilaje și echipamente destinate sectorului construcțiilor. Genco’93 S.A. asigură de asemenea service-ul și piesele de schimb pentru întreaga gamă de utilaje BOMAG.

O nouă etapă a digitalizării șantierului

Utilajele de la BOMAG sunt încă o dată în fruntea cursei pentru digitalizare șantierelor de mâine. Astfel, noile utilaje de compactare cu un singur tambur din generația Smart Line au acuma integrată funcția BOMAP destinată controlului inteligent și în timp real al compactării, cu ajutorul unei interfețe grafice ce poate fi conectată wireless de la distanță.

Lucrul cu sistemul de control Asphalt Manager 2 este acum și mai simplu, acesta fiind integrat în noii cilindri compactori cu role tandem și direcție pivotantă BW 154 și BW 174 AP AM. Asphalt Manager controlează automat amplitudinea sau direcția de compactare în funcție de stratul de asfalt, astfel obținându-se o calitate optimă a compactării cu un număr minim de treceri. Noua actualizare a sistemului permite o programare mai simplă, intuitivă, pentru ca Asphalt Manager să fie utilizat în mod optim, permițând operatorului utilajului să se concentreze pe deplin asupra modulului de deplasare dar și asupra colegilor care lucrează în tandem cu el pe alți cilindri compactori. Asphalt Manager este, de asemenea, sistemul perfect de control atunci când se realizează asfaltarea la temperatură scăzută.

 

myCockpit: digitizarea informațiilor, la fel de simplă precum utilizarea unui smartphone

Un exemplu de digitizare cu succes a informațiilor poate fi regăsit în noua gamă de cabine de la BOMAG, care prin calitățile oferite depășesc așteptările tuturor operatorilor de utilaje. myCockpit, noul concept de cabină pentru cilindrii compactori cu role tandem cu direcție pivotantă BW 154 și BW 174 integrează sistemele de digitizare a construcției de drumuri la fel de natural ca utilizarea unui smartphone, completând astfel experiența și cunoștințele operatorilor într-un mod natural.

Conceptul myCockpit se bazează pe trei opțiuni intuitive de operare – operatorii decid singuri cât confort digital doresc la locul de muncă, fie prin atingerea unui ecran, prin utilizarea unui buton rotativ  sau a unui joystick clasic. Ecranul tactil de 10 inchi de înaltă rezoluție, cu meniuri de navigare intuitivă și o rezoluție înaltă oferă operatorului control deplin asupra tuturor funcțiilor.

Toate funcțiile de compactare controlate cu un  joystick

BOMAG a prezentat noul compactor de sol BC 773 EB-5, de 37,3 tone, la Bauma 2022 în zona de demonstrații în aer liber. Acesta face parte din noua generație de utilaje și se bazează pe cea mai modernă platformă tehnică dezvoltată pentru activitatea de compactare a gunoiului. Lucrul cu utilajele de compactare a solului este în general deosebit de solicitant, astfel încât acestea necesită noi metode de comandă și control pentru a permite operatorului să lucreze eficient și fără un efort deosebit. Pornind de la aceste observații a fost proiectată noua cabină a compactorului BC 773 EB-5, aceasta oferind o combinație între un mediu de lucru plăcut, perfect adaptat, ce include o serie de echipamente de comandă simple, intuitive, care integrează sisteme de control inteligente ce garantează cicluri de lucru extrem de eficiente și precise, o siguranță mai mare pe șantiere și o uzură minimă a pieselor în mișcare.

Operatorul noului compactor de sol de la BOMAG controlează eficient deplasarea utilajului în timpul lucrului cu cele două mâini: toate funcțiile de lucru ale acestei mașini propulsată de un motor puternic, de 456 CP, sunt controlate acum fără efort, cu două joystick-uri dreapta – stânga. Operatorul își poate sprijini brațele confortabil pe cotierele reglabile în timp ce degetele sale sunt fixate pe butoanele ergonomice, de control a mișcărilor de lucru. Astfel, noul utilaj de compactare a solului BOMAG BC 773 EB-5 este acum mai eficient decât modelele anterioare, mai precis și totul cu costuri de operare și întreținere mai mici.

Noua cabină, mai spațioasă, permite o libertate totală de mișcare pentru operator. Acesta beneficiază de un scaun cu suspensii pneumatice de mare confort, care reduce din oboseala resimțită de-a lungul unei zile de lucru. Datorită sistemului eficient de izolare a vibrațiilor și zgomotelor ,cabina se transformă acum într-o oază de calm. Dimensiunile ușii au fost, de asemenea, modificate, pentru a oferi un confort mai bun, acest lucru fiind posibil prin montarea barei de protecția împotriva răsturnării în partea din spate, ceea ce a permis montarea unei uși mai înalte.

Cabina are în dotarea standard un sistem integrat de încălzire automată și de aer condiționat, astfel că operatorul poate să lucreze într-o atmosferă plăcută chiar și în cele mai călduroase sau, dimpotrivă, reci anotimpuri. Trebuie remarcat sistemul automat de ventilare ce asigură o suprapresiune în interiorul cabinei în timpul lucrului, astfel că praful și gazele periculoase sunt împiedicate să intre, ceea ce recomandă utilajul chiar și pentru lucrul cu soluri contaminate și cu aer poluat.

Totul este sub control

Așezat confortabil în cabină, operatorul poate începe imediat lucrul și se poate bucura de cea mai bună vizibilitate generală și de informații clare pe afișajul cu diagonală mare, cu sistem antireflex, care este poziționat optim în centrul câmpului vizual al operatorului. Sistemul informațional oferă informațiile esențiale, permițând astfel operatorului să lucreze perioade lungi de timp, concentrat asupra activității principale.

Informații detaliate pot fi obținute cu un simplu click al butonului de pe joystick, și datorită meniului de navigare intuitiv, șoferul poate derula rapid afișajul digital de pe ecran. Funcțiile sunt clare și mesajele de eroare precise, toate fiind afișate în limba operatorului.

Informațiile despre înălțimea lamei de buldozer, care este reglabilă, direcția de deplasare, înclinarea laterală a utilajului, toate informațiile principale sunt afișate și controlate de către sistemul de asistență care funcționează ca un adevărat copilot. Alte informații utile afișate în timp real sunt despre cantitatea de combustibil rămas în rezervor și cât timp va mai lucra utilajul, astfel ca operatorul să poată planifica activitatea chiar de la începutul zilei de lucru.

O gamă largă de aplicații

Fie că lucrează pe șantiere cu suprafețe de mari dimensiuni sau gropi de gunoi, noul utilaj BOMAG BC 773 EB-5 destinat compactării solului poate fi folosit pentru aproape orice tip de material ce trebuie compactat, controlând simplu deplasarea sa și calitatea compactării chiar și pe soluri foarte adezive sau pe timp de ploaie.

Utilajul este recomandat în mod special pentru împrăștierea materiilor și compactarea lor pe șantiere unde se lucrează cu cantități mari pe suprafețe întinse. Este proiectat pentru a compacta soluri mixte și coezive de la straturi subțiri la straturi medii. Poate fi utilizat cu o gamă extinsă de roți de compactare și lame buldozer, astfel că se adaptează rapid la orice tip de șantier, chiar și la acelea care au cerințe speciale de lucru.

GENCO‘93

Bucureștii Noi, nr. 121, Sector 1, București

Telefon: 004 021.667.02.98

Email: office@genco93.ro

www.genco93.ro

 

Service: Str. Ithaca, nr. 2, Judeţul Giurgiu, Bolintin-Deal

Punct de lucru:

Timișoara: Str. Stan Vidrighin, nr. 18

Iași: Șos. Păcurari, nr. 151

Dumbrăveni: Str. Gării

tags: