Home Informaţii la zi Cefin Trucks anunță noi cifre record de vânzări pentru anul 2022
Cefin Trucks anunță noi cifre record de vânzări pentru anul 2022

Cefin Trucks anunță noi cifre record de vânzări pentru anul 2022

0

Începutul lunii februarie a început, așa cum am fost obișnuiți în ultimii ani, cu prezentarea rezultatelor de business de către firma Cefin Trucks pentru anul 2022, precum și a strategiei de dezvoltare pentru 2023. Conferința de presă în cadrul căreia au avut loc aceste prezentări reprezintă unul dintre evenimentele importante ale începutului de an, zeci de reprezentanți ai presei fiind prezenți pentru a afla informații importante despre direcțiile de dezvoltare a unuia dintre cei mai mari dealeri de vehicule comerciale din România.

Cefin Trucks, unic importator și distribuitor al brandului Ford Trucks in Romania, a anunțat o creștere a cifrei de afaceri la aproape 96 Mil Euro precum și o evoluție pozitivă a vânzărilor la nivelul întregului an 2022, în condițiile în care s-au înregistrat  fluctuații importante ale pieței de profil. Mediul economic, cel social și politic, precum și contextul internațional au fost adverse pentru piața de vehicule comerciale, dar cu toate acestea Cefin Trucks și-a atins obiectivele setate cu un an înainte.

Ford Trucks, lider de piață pe mai multe segmente de specialitate

Anul 2022 a fost unul cu o evoluție importantă, cifra de afaceri AIC Trucks (Importatorul Ford Trucks în România) depășind 81 de milioane de euro, în condițiile unei creșteri eficiente pentru toate celelalte activități automotive ale grupului. Compania a vândut 684 de camioane Ford Trucks noi și 599 de camioane rulate și a crescut numărul de service-uri din rețeaua proprie la 8 centre, pregătite la standardele mărcilor reprezentate.

Ford Trucks a obținut o cotă de piață de 9,3 % (conform Raportului de Înmatriculări DRCPIV pentru lunile Ianuarie-Decembrie 2022), și rămâne lider în segmentul de Vehicule pentru Construcții, cu o cotă de piață de 28%,  lider în segmentul de Specializate cu 31% și își propune să dubleze cota de piață în categoria Autotractoare.

De asemenea, activitățile automotive ale Grupului AIC au atins o cifră de afaceri de 134 milioane Euro în 2022, din care 60% (81 Milioane Eeuro) reprezintă activitățile AIC Trucks (Importator Ford Trucks). Planurile pentru 2023 prevăd o creștere la nivel de grup până la 158 milioane Euro și la nivel AIC Trucks de 93 milioane Euro.

 

(R)evoluția Ford Trucks continuă și în 2023

În condițiile unui an 2022 defavorabil sectorului transporturilor rutiere, cota de piață de 9,3% înregistrată de Ford Trucks reprezintă numai o etapă în dezvoltarea pe termen mediu și lung, deoarece segmentul principal de vânzări, cel de Autotractoare, este deocamdată încă în faza de creștere pentru marcă.

De altfel, Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks, a declarat în cadrul conferinței că pentru acest an vizează o creștere importantă a cotei de piață a gamei Ford Trucks: “Obiectivul nostru este să menținem Ford Trucks în topul preferințelor clienților, acolo unde am dovedit deja că merităm poziția de lideri în segmente precum cel al vehiculelor de construcții si cel al vehiculelor specializate, și să dublăm cota de piață la segmentul de autotractoare, vizând o cotă totală de 13% în acest an. Credem cu tărie în puterea serviciilor integrate procesului de vânzare, care adaugă valoare afacerilor clienților noștri. Digitalizarea tuturor sistemelor pentru mai multă transparență către clienți și parteneri, integrarea serviciilor financiare complete precum și o rețea de service extinsă și profesionistă, sunt cheia obiectivelor noastre îndrăznețe.”

Dar pentru a atinge aceste obiective pentru anul 2023, Cefin Trucks implementează deja o politică de dezvoltare orientată în jurul clientului, a planului de dezvoltare a rețelei de service, dar și de implementare a unui proces complex de digitalizare și dezvoltare a serviciilor financiare. Toate aceste direcții fac parte dintr-o strategie complexă, dezvoltată de mai mulți ani în cadrul firmei pe baza unei viziuni pe termen lung bazată pe înțelegerea necesităților clienților, dar și pe informații din zona de

achiziții, comunicare, a serviciilor after sales din România și internațional, prin ofertarea de servicii financiare adecvate și prelucrarea informațiilor legate de buna funcționare a flotelor de camioane.

De asemenea, trebuie spus că Cefin Trucks a adăugat începând cu anul 2023 în portofoliul său și brandul Otokar, pentru a completa gama de produse cu autobuze și vehicule comerciale ușoare.

Deoarece creșterea cifrei de vânzări pentru vehicule de transport comercial pe distanțe lungi reprezintă o prioritate, dezvoltarea rețelei de service și de vânzări Ford Trucks la nivel european reprezintă un element important, iar informațiile în această direcție sunt cât se poate de pozitive. Astfel,  Koray Kuvvet, Managing Director Eastern Europe & Balkans pentru Ford Trucks, prezent la conferință, a declarat cu această ocazie: „Avem ca obiectiv să menținem trendul ascendent în segmentul de transport internațional, cu produsul Ford Trucks F-MAX, în timp ce ne adaptăm la noile tehnologii și la cererea pieței.

Bazându-ne pe succesul din piețele actuale, prioritatea noastră este să stabilim o amprentă puternică Ford Trucks în Europa, cu portofoliul solid de produse, rețeaua puternică de dealeri și o acoperire largă a serviciilor cu o înaltă competență. Ne propunem să creăm valoare cu cele mai eficiente soluții de transport și poziționarea noastră competitivă în ceea ce privește „costul total de proprietate”. După finalizarea expansiunii Europei de Sud și de Vest, pătrundem în țările Europei de Nord până în 2024 și creșterea noastră va continua în același ritm. Ne propunem să fim in 55 de piețe până în 2025. Credem că această strategie va contribui la succesul nostru continuu pe piața românească.

În timp ce extinderea rețelei de service atât națională cât și internațională contribuie foarte de mult la încrederea pe care o construim cu clienții noștri, accelerarea volumului de vânzări în România este, de asemenea, foarte importantă în 2023.”

Ford Trucks – evoluţie accelerată pe piaţa românească

Luna mai 2017 a marcat o etapă importantă în evoluţia companiei, prin lansarea oficială a activității de importator Ford Trucks. În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unităţi (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcţii și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%.

În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă. Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piaţă la 4,1%.

Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 555 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%, cumulând in noiembrie 2019 un total de peste 1000 de unități Ford Trucks. Datorită lansării F-MAX, un vehicul perfect potrivit pentru transportul internațional, Cefin Trucks intenționează să-și mărească cota de piață în segmentul respectiv, unde potențialul de creștere rămâne foarte ridicat. Cefin Trucks a mizat pe păstrarea poziției de lider în alegerile clienților din segmentele de Construcții și Vehicule municipale și în 2020, atingând locul 4 în Topul Brandurilor de Vehicule Comerciale, cu o cotă de piață de 11.8%. Tot în 2020, Cefin Trucks și-a extins rețeaua de service, ajungând la 19 centre service in România.

In anul 2021, Ford Trucks atinge pragul de 2000 de unități vândute în România iar în Noiembrie 2022 atinge cele 3000 de unități previzionate până la sfârșitul anului 2022, păstrând poziția de lider în segmentul de vehicule specializate și rămânând în topul vehiculelor de construcții și crește în cota de piață pentru segmentul reprezentat de F-Max. Rețeaua de after sales Cefin Trucks include 22 de centre service, partenere cât și proprii, în toată țara.