Home Informaţii la zi Legras, o tehnologie unică de construcție cu podele mobile
Legras, o tehnologie unică de construcție cu podele mobile

Legras, o tehnologie unică de construcție cu podele mobile

0

CTE Trailers este un nume binecunoscut pe piața vehiculelor comerciale specializate din România. De aproape 20 de ani firma cu capital 100% românesc a dezvoltat o afacere a cărui succes se bazează pe ofertarea unei game complete semiremorci, remorci si  suprastructuri de la cei mai mari constructori europeni, dar și a unor servicii de calitate.

Dezvoltarea și renumele său se datorează în primul rând unor principii care au fost respectate permanent: apropierea de problemele clienților, oferirea de soluții complete și de calitate, dar și investiții permanente în dezvoltarea facilităților necesare susținerii în practică a acestor deziderate.

CTE Trailers deține un portofoliu impresionant de mărci de prestigiu, a căror reprezentant unic pentru România este, dar și de producători de structuri speciale, de o calitate deosebită, ce înglobează tehnologii unice, cu o rezistență deosebită, pentru a face față celor mai dure aplicații din domeniul construcțiilor, reciclării sau agriculturii.

 

Căutați o remorcă unică pentru o aplicație unică?

Gama de semiremorci specializate produse de către constructorul francez Legras  include cele mai rezistente construcții de acest tip de pe piață, podeaua mobilă cu sistem de culisare multiplu este unică pe piață. Astfel, soluția originală de podea mobilă și sistem de culisare asigură, indiferent de mărfurile transportate sau utilizare, o durată mai lungă de utilizare și costuri de întreținere reduse. Capacitatea de portanță este de până la 9 t, calculate pe axa un stivuitor care poate lucra în interior. Construcția are la bază un șasiu de oțel pe toată lungimea vehiculului, acesta asigurând o rigiditate și rezistență la torsiune mari, importante mai ales pentru soluțiile constructive cu uși laterale.

Variantele constructive dedicate transportului de materiale reciclabile, cu uși laterale pe ambele părți sau numai în față și spate au volum util cuprins intre 90-97 mc, în funcție de înălțimea de cuplare, putând fi livrate și în configurații personalizate.  Astfel, sunt disponibile diferite sisteme de acționare a tavanului, a peretelui mobil, a prelatei interioare, inclusiv cu radiocomandă. Dar, cea mai importantă rămâne configurația podelei, ce permite alegerea dintre diferite dimensiuni de profiluri, în funcție de tipul de material transportat.

Podele mobile cu profile diferite

Cu lamele verticale

Legras este singurul producător internațional care oferă o gamă completă de profile de podea cu lamele verticale, oferind o rezistență la impact și o durată de viață mai bună decât variantele constructive clasice.

Suprafață de contact dublă

Forțele de apăsare provenite de la sarcina utilă din semiremorca sau de la stivuitorul de încărcare sunt distribuite pe o suprafață mai mare. Suprafață maximă de aderență.

Capace de capăt pentru lamele

Capetele lamelelor reprezintă zona critică în care apar cele mai mari eforturi și eforturi de preluare a greutății utile. Capacele de capăt Legras sunt proiectate să suporte toate aceste eforturi, prevenind intrarea între lamele a materialelor exterioare. Capacele de capăt sunt sudate sub și deasupra lamelei.

Lagăre cu alunecare HDPE

Sistemele de deplasare a lamelelor au o rezistență ridicată la abraziune și impact, asigurând astfel o perioadă lungă de viață, fără intervenții. Acestea sunt rezistente la eforturile de forfecare exterioare și prin designul lor se previne ridicarea lamelor . De asemenea, toate lagărele de alunecare sunt fixate cu șuruburi/bride speciale tip U, astfel încât să nu poată să se deplaseze odată cu lamelele.

Toate podelele din aluminiu Legras pot fi rotite pentru a crește durata de viață!

Semiremorci cu podea mobilă pentru transportul deșeurilor menajere

Disponibile în configurații cu volume utile cuprinse de la 86 la 91 mc, putând fi personalizate în funcție de fiecare comandă.

Configurația generală include:

  • o gamă completă de profile de podele originale Legras,
  • Ușă de acces frontală,
  • Axe SAF sau BPW pentru deplasări off road
  • Geamuri laterale
  • Placarea pereților laterali cu plăci de aluminiu/uzura cu grosime de 3 sau 4 mm
  • Șină din oțel HD pe rama perimetrala exterioara
  • Lumini de lucru

Semiremorca poate fi utilizată și pentru alte tipuri de transport de materiale ușoare și în vrac, precum hârtie, cereale. Vehiculul este omologat conform directivelor europene.

De asemenea, pentru exploatații agricole, a fost introdusă și remorca cu podea mobilă, tractată de tractor agricol, cu volume de pana la 50 mc, folosită pentru diferite tipuri de transport, inclusiv de reziduuri organice, așternuturi din fermele de creștere a păsărilor, nutreț însilozat, baloți de paie , etc.

Magnet supraband reglabil pe inaltime

Dispunând de un magnet permanent reglabil pe înălțime, distanța poate fi ajustată folosind o suspensie cu lanț, definind astfel separarea materialului feros. Un capac suplimentar de cauciuc protejează împotriva ejectării pieselor feroase și, ca urmare a barei balamale, oferă și o vedere în compartimentul motorului pentru lucrările de curățare. Un alt bonus este recipientul compact de descărcare pentru piese feroase, care poate fi atașat cu ușurință la punctele de reținere prevăzute.

Întreținere și service simplificate

Noul grilaj semicircular al radiatorului de deasupra transportorului de refulare este alcătuit dintr-o grilă perforată, care asigură mai mult volum de admisie. Un alt avantaj este funcția de pliere a grilei, care asigură o accesibilitate optimă la motor pentru service, întreținere și curățare. În general, noua versiune succesoare a IMPAKTOR 250 evo II este proiectată în așa fel încât toate piesele de uzură să poată fi ușor înlocuite, recondiționate sau refolosite de mai multe ori, rezultând economii semnificative de costuri atât în ​​producție, cât și în într

 

tags: