Home Gigantii Soselelor Manitowoc a lansat noua macara Grove GMK6400-1 all-terain
Manitowoc a lansat noua macara Grove GMK6400-1 all-terain

Manitowoc a lansat noua macara Grove GMK6400-1 all-terain

0

GMK6400-1 stabilește noi standarde în clasa tot mai competitivă a automacaralelor de 400 – 450 t, depășind concurența la nivelul fiecărei categorii. Acesta merge pe urmele  predecesorului său, binecunoscutul model GMK6400, incluzând însă o rază de lucru mai mare și putând lucra în locuri unde în mod normal este utilizată o macara cu șapte sau chiar opt axe. Acest avantaj deosebit permite utilizatorului să lucreze cu o eficiență foarte mare, proprietarul acoperind în acest fel repede costurile de achiziție.

„Practic am realizat un upgrade masiv la automacaraua GMK6400-1  prin utilizarea celor mai noi tehnologii, acestea incluzând sistemul nostru de control al macaralei (CCS) și sistemul de calare variabila MAXbase, care are rolul de a mări semnificativ capacitatea de lucru a brațului”, a spus Andreas Cremer, vice președinte al diviziei de macarale all-terrain din cadrul Manitowoc. „În plus, configurarea sa ușoară și rapidă îi permite să facă față unor activități diferite chiar și într-o singură zi. Suntem încântați că putem prezenta macaraua specialiștilor din lumea întreagă și prin intermediul realității virtuale. Astfel aceștia vor putea să își facă o idee precisă despre ce poate realiza acest nou utilaj extrem de performant. Vor vedea direct cât de simplu se poate instala și monta.”

Capacitatea de ridicarea a macaralei poate să crească spectaculos odată cu utilizarea atașamentului MegaWingLift, oferit ca și dotare opțională pentru Grove GMK6400-1, acesta putând fi montat în mai puțin de 20 de minute, fără a fi nevoie de o a doua macara de sprijin. Acesta mărește capacitatea de ridicare cu până la 70%, astfel noua automacara Grove putând fi utilizată chiar și pentru cele mai grele activități de șantier, precum construcția de poduri, lucrări în interiorul parcurilor eoliene sau asamblarea macaralelor turn. Macaraua, chiar fără atașament, poate lucra rapid și fără a pune probleme tehnice de montare pentru lucrări de construcții în general, dar și pentru lucrări speciale în domeniul instalațiilor de mare gabarit din petrochimie sau alte sisteme speciale industriale.

Grove GMK6400-1 are o capacitate maximă de ridicare de 400 t și un braț telescopic cu o lungime de 60 m. Când la braț este adăugat catargul său special, întreg ansamblul atinge o înălțime maximă măsurată la vârf, de 136 m. În ciuda performanțelor sale de top, GMK6400-1 este extrem de compacta în timpul transportului, lungimea sa fiind de numai 17,5 m, iar brațul depășind lungimea de autoșasiului cu numai 1,8 m. De asemenea, opțiunea MAXbase oferă o flexibilitate deosebita în utilizarea macaralei, care poate fi poziționată în aproape orice condiții.

La fel ca la GMK6400, noua macara are un singur motor, dar sistemul hidraulic este mult îmbunătățit. Circuitul hidraulic montat la nivelul suprastructurii macaralei asigură un debit mai mare de ulei, care la rândul său asigură viteze mai mari de ridicare.

Motorul de nouă generație se conformează celor mai recente cerințe tehnice impuse atât de standardul de emisii EUROMOT Stage 5. Deplasarea automacaralei atât pe drum asfaltat cât și off-road nu ridică nici o problemă, datorită celei mai bune transmisii din clasă, care include sistemul de suspensie Megatrak și unitatea hidrostatică Megadrive destinată tracțiunii în șantier.

Spre deosebire de GMK6400, GMK6400-1 este echipat în plus cu sistemul de control CCS (Crane Control System) de la Manitowoc, ce include modulul de configurare al brațului. Operatorii se pot bucura de cea mai recentă cabină GMK, cu un spațiu interior mai mare și o vizibilitate mai bună.