Home Informaţii la zi Noua foarfecă de beton CB Concrete Busters pentru fundații și construcții înalte
Noua foarfecă de beton CB Concrete Busters pentru fundații și construcții înalte

Noua foarfecă de beton CB Concrete Busters pentru fundații și construcții înalte

0

Epiroc a adăugat două noi modele, pentru lucrări grele, la seria sa populară de foarfece de beton CB.
Foarfecele model CB 5500 și CB 7500A, pentru lucrări grele, sunt destinate utilajelor cu masa cuprinsa intre 50 si 85 t.

Datorită masei lor proprii reduse, foarfecele din gama CB Concrete Busters reprezintă cea mai eficientă alegere pentru utilizarea lor în demolarea construcțiilor înalte sau care necesită lucrări la distanță. Sunt utilizate cu succes în domeniile unde se exploatează materiale abrazive sau în medii cu un nivel scăzut de vizibilitate. De asemenea, sunt recomandate pentru utilizarea în zonele rezidentiale, unde nu este permisă utilizarea ciocanelor hidraulice.

Utilizatorii din întreaga lume au descoperit calitățțile noii serii CB Concrete Busters, care oferă o deschidere largă a falcilor foarfecii hidraulice și o forță de rupere mare, făcându-le ideale pentru lucrările cele mai grele, precum demolarea zidurilor groase. Activități precum cele de demolare a grinzilor sau alte lucrări din beton sunt acum ușor de realizat, chiar și la înălțimi mari de lucru.
Concrete Buster CB 7500
CB Concrete Busters are în dotare doi cilindri hidraulici extrem de puternici care oferă fălcilor o forță de spargere foarte mare, ceea ce duce la obținerea unei productivități maxime. Cilindrii hidraulici sunt protejați complet la nivelul tijei pistonului de eventualele loviri în timpul lucrului. De asemenea, în circuitul lor hidraulic a fost integrată o supapă cu un timp de reacție foarte scurt, care oferă cicluri de lucru rapide, chiar dacă presiunea în sistem este foarte mare.

Oferind o forță impresionantă de spargere de până la 190 de tone, în funcție de model, CB Concrete Busters este echipat cu două fălci care se mișcă independent, astfel eventualele forțe reziduale care pot apare în timpul deplasării acestora și care duc la uzura lor prematură, sunt eliminate. Lamele de tăiere ale foarfecelor se pot înlocui și sunt reversibile.

O caracteristică specială pentru toate foarfecele de beton din seria CB este posibiliatea acestora de a se roti cu 360 °, ceea ce permite o manipulare precisă a lor și o poziționare optimă în timpul lucrului. Astfel, dacă lama de tăiere prinde materialul sub un unghi oblic, o supapă specială de reducere a presiunii permite o mișcare de poziționare corectă, perpendiculară, care aduce lama în poziția perfectă de lucru. Această supapă protejează de eventualele forțe suplimentare, destructive, atât brațul purtător cât și falca de tăiere.

Noile modele CB 5500 și CB 7500 asigură o forță de spargere de 150 t, respectiv 190 t. Deschiderea fălcii este, pentru cele două modele, de 1,600 mm și respectiv 1,800 mm.

Gama completă CB include 6 modele cu greutăți cuprinse între 329 și 7.400 kg, pentru utilaje purtătoare de la 2 la 85 tone.

tags: