Informaţii la ziNewsOnlineslidesusUpdateUtilaje de cariera si minerit

SANDVIK: soluții adecvate pentru fiecare aplicație

Pentru firmele din România specializate în exploatarea agregatelor minerale, indiferent că sunt extrase din cariere, din zăcăminte de terasă sau balastiere, echipa Sandvik România oferă totdeauna cea mai bună soluție de prelucrare a lor, dar și cele mai profitabile soluții de finanțare. Calitatea concasoarelor primare, secundare sau terţiare de la Sandvik, echipamentelor de sortare, spălare, alimentare, precum și a liniilor de automatizare este indiscutabilă, acuratețea sorturilor livrate, productivitatea înaltă și rezistenţa la o exploatare intensivă și de lungă durată fiind bine cunoscute și apreciate pe piața din România.

Calitatea reprezintă caracteristica comună a tuturor tehnologiilor, echipamentelor și utilajelor ce poartă marca Sandvik. În aceste condiţii este normal ca producătorul suedez să fie unul dintre cei mai mari constructori mondiali de utilaje și echipamente pentru minerit, fiind prezent și pe piaţa de specialitate din România, proiectând și livrând la cheie, în funcţie de cerinţele clientului, linii complete de concasare, transport pe bandă și sortare. Utilajele, suportul tehnic asigurat de către specialiștii grupului din România, precum și soluțiile financiare personalizate, oferite prin intermediul SANDVIK CREDIT, au impus produsele și serviciile sale pe piaţă. Companiile nou înfiinţate în România, care doresc să dezvolte o afacere de succes în domeniul exploatării de agregate minerale apelează cu încredere la serviciile Sandvik, știind că vor avea întreg sprijinul necesar nu numai în momentul proiectării noilor staţii de lucru, dar și pe parcursul exploatării acestora.

6 sorturi diferite și un singur concasor

Stațiile automate de prelucrare produse și livrate integral de către Sandvik reprezintă un exemplu perfect de eficiență, acestea fiind controlate de un singur operator. Astfel, compania LIMSILVA FOREST, specializată în exploatarea zăcămintelor de piatră în terasă a solicitat specialiștilor Sandvik România proiectarea unei stații de concasare/sortare care să asigure un randament constant de prelucrare a materialului extras, în acest caz de 200 tone/oră, în nu mai puţin de 5 sorturi concasate: 0-4 mm, 4-8 mm, 8-16 mm, 16-22 mm, 0-63 mm și 4 sorturi naturale: 0-4 mm, 4-8 mm, 8-16 mm, 16-22 mm. Bazându-se pe o experienţă îndelungată în domeniu, dar și pe propriile tehnologii de înaltă eficienţă, specialiștii de la Sandvik au propus cumpărătorului o staţie complet automatizată, care poate fi controlată de un singur tehnician, și care nu necesită decât un singur concasor cu con Sandvik CH430.

Politica Sandvik de a veni în întâmpinarea oricărui investitor din domeniu cu o ofertă completă de proiectare, livrare, montare și predare la cheie, care include, la cerere, sistemul avantajos de finanţare prin SANDVIK CREDIT, s-a dovedit a reprezenta exact ceea ce căutau finanţatorii LIMSILVA FOREST pe piaţă. Echipamentele utilizate, datorită unei proiectări optimale, au constat dintr-un concasor cu con Sandvik CH430 cu un alimentator vibrant model Sandvik SP0715, completate de un ciur cu mișcare circulară Sandvik SA1854 cu patru nivele de sortare, echipat cu site din poliuretan ce pot prelua atât sorturi naturale cât și concasate.

De asemenea, prin utilizarea unui sistem inteligent cu comandă centralizată a benzilor transportoare pivotante, numărul acestora a fost redus la minim, stația excelând prin calitatea și numărul sorturilor realizate, dar și prin numărul redus de echipamente de lucru.

Sorturi pentru cele mai complexe aplicații din industrie

Dacă un parteneriat este profitabil de prima dată, cu siguranţă că acesta va funcţiona la fel de eficient mai departe. Astfel poate fi caracterizată colaborarea societăţii SORAGMIN cu specialiștii grupului Sandvik.

De fapt, colaborarea cu reprezentanții Sandvik România a început încă de la înfiinţarea firmei SORAGMIN acum 12 ani, când a și fost achiziționat primul concasor, model CH430. Dar anul 2022 a adus noi provocări pentru specialiștii Sandvik România, aceștia fiind solicitați de către conducerea firmei să proiecteze și să construiască o nouă stație de concasare, care să livreze agregate special pentru producția de asfalt și beton.

Deoarece construcţia unei autostrăzi, de exemplu, necesită cantităţi foarte mari de material, care trebuiesc livrate constant, iar o blocare a unui concasor sau o problemă tehnică la nivelul întregii staţii nu pot fi luate în calcul, deoarece presupune oprirea activității pentru zeci de utilaje și sute de oameni, calitatea echipamentelor de concasare și sortare dar și eficiența echipelor de service de la Sandvik au reprezentat argumentele forte pentru proprietar.

Practic, cele patru tipuri de sorturi necesare: 0 – 4 mm, 4 – 8 mm,8 – 16 mm și 16 – 24.5 mm, natural și concasat, sunt obținute cu ajutorul unui concasor cu con tip CH430, capacitatea de lucru a stației fiind de 150 to/oră.

Proiectarea întregii staţii a fost făcută de către echipa Sandvik, productivitatea orară fiind stabilită în funcție de necesarul intern de agregate al companiei, o cerință de bază fiind cea de optimizare a costurilor de exploatare pe termen lung. Optimizarea costurilor a însemnat nu numai un consum redus de energie, dar și operarea activităţii statiei și mentenanţa cu un număr minim de angajaţi.

De la agregate de calitate, la un mediu curat

Firma Pragosa este unul dintre cei mai importanți constructori de drumuri prezent pe piața din România. Activitatea sa acoperă de asemenea și industriile conexe, precum producția de beton sau asfalt. Fiind o firmă internațională, Pragosa acoperă prin domeniul său de competență diferite industrii, având însă totdeauna un principiu comun, cel al calității lucrărilor și a conservării mediului înconjurător.

Pragosa este una dintre firmele responsabile, care consideră că activitatea industrială nu trebuie să impacteze negativ mediul. În cazul exploatării de lângă Ploiești, retehnologizarea vechii linii de producție și mărirea capacității de prelucrare a inclus nu numai echipamente de calitate de la Sandvik, precum două concasoare cu con model Sandvik CH430, care au sarcina de a prelua sorturile grosiere, de dimensiune mare, respectiv concasorul Sandvik CH420, responsabil cu procesarea sorturilor naturale mai mici și concasarea produselor recirculate, dar și un spălător de balast.

Fluxul tehnologic a fost optimizat conform cerințelor beneficiarului, apa fiind recirculată prin rezervorul de apă uzată, aici având loc decantarea materialului nisipos, iar după ce este curățată, întreaga cantiate revine înpoi în  circuitul stației de concasoare. Este una dintre puținele stații din țară care au un bazin de curățare a apelor uzate, ceea ce reprezintă un mare aport la prezervarea mediului, comparativ cu alte stații care nu au această tehnologie integrată.

Mai mult decat atât, Sandvik împreună cu partenerii săi, la cererea beneficiarului, a configurat un sistem de operare al întregii stații automatizat și eficient. Aceasta este controlată printr-un sistem de automatizare cu PLC, operatorii trebuind doar să apese butonul Start, să aleagă programul de lucru și modul de funcționare al utilajelor. În continuare stația singură, fără nici o intervenție din afară, lucrează la toți parametrii prevăzuți, indiferent de programul ales. Suplimentar, sistemul afișează un raport de erori și sugestii de optimizare a modului de lucru.

Capacitatea de producție a întregului ansamblu variază în funcție de necesar și de modul de lucru, fiind greu de stabilit o capacitate orară standard când se lucrează fie cu stația veche, fie împreună, stația veche și cea nouă. Astfel, sunt disponibile două moduri de alimentare a stației, și în funcție de cerere, productivitatea poate varia între 100 și 200 de tone pe oră, și chiar mai mult, în funcție de curba granulometrică a materialului.

Similare

1 din 928